Sveti Stjepane, ora pro nobis.

Svećenik John Hunwiche bio je gotovo tri desetljeća u Lancing Collegeu; gdje je podučavao latinski i grčki jezik i književnost, bio je voditelj teologije i pomoćni kapelan. Služio je u tri kurije, bio je župnik i viši istraživač u Pusey Houseu u Oxfordu. Ima veliko iskustvo anglikanske crkve, a od 2011. godine je u punom zajedništvu sa Stolicom Svetog Petra. Mišljenja izražena na njegovom blogu nisu potvrđena kao stavovi Učiteljstva Crkve, nego kao pisma privatne osoba. Ipak, pisac se trudi, nada se i moli da stajališta koja on izražava budu u skladu i podupiru Učiteljstvo. Evo jedno zanimljivo razmišljanje ovog svećenika:

Anglikansko svećenstvo naučilo je ono malo što se naučiti dalo na multidenominacijskim nerezidencijalnim ‘Ministerijalnim tečajevima za obuku’ koji su daleko od onoga što je Trentski Koncil postavio, a Charles Marriot osnovao u Chichesteru. (Većina tih kolegija je sada zatvorena.)

Čujemo glasine da se u današnjem Rimu nadaju da će se “zlostavljanje” iskorijeniti promjenom obuke svećenika kako bi se uklonio “klerikalizam”, te da će se predviđeni sastanak s papom Franjom u veljači tako upravljati / fiksirati da se postavi takva nova politika u pokretu. Kao i sa mnogim katastrofalnim trenutnim idejama, to je već isprobano u Engleskoj crkvi.

Sigurno je da će to voditi više ili manje izravno u nevjeru.

Poprilično sve što Zli sada radi u Katoličkoj Crkvi, već je pokušao (odradio) u anglikanskoj zajednici. Zadovoljan je rezultatima. Kako ne bi bio?

http://liturgicalnotes.blogspot.com/2018/12/sancte-stephane.html

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *