Švicarska, nekad puna prestiža, danas puna sablazni

Živim i radim u Švicarskoj punih 32 godine. obavezno sam kod Svete Mise svake Svete Nedjelje i zapovjednih blagdana kako nam govori Božja zapovijed i obavezno idem na mjesečnu Ispovijed.

 

 

Upoznat sam sa Hrvatskim Krsnim Zavjetom od samoga početka, ubrzo sam upoznao gospodina Vedrana, čovjeka iskrenog vjernika koji radi na njivi Božjoj.

Dosad sam naučio od njega što je povezano sa Knjigom Istine. Ove godine, 30.svibnja slavili smo Blagdan Uzašašća našega Gospodina, moj svećenik je u to vrijeme išao na hodočašće pa sam se odlučio sudjelovati na Misi na njemačkom jeziku.

Ušao sam u crkvu među prvima i izmolio sam molitvu kao i svaki katolik kako slijedi. Kada je počela Sveta Misa na oltar je došao svećenik i jedna žena od oko 45 godina, duge plave kose, vidno našminkana crvenim karminom.

Svećenik počinje Svetu Misu prekriživši se kao i u svakoj Svetoj Misi, ali onda uvodna molitva: Ispovijedam se Bogu Ocu Svemogućem u i vama braća i sestre je izostala i to mi je odmah govorilo da će biti još sablazni.

Dva misna čitanja je čitala ista ta žena, a nakon toga ona je pročitala i Sveto Evanđelje, a poslije toga je održala homiliju, dok je svećenik, sređen, fino sjedio i slušao kao i mi ostali.

Prvu Pretvorbu napravio je svećenik, dok je trajala pauza za drugu Pretvorbu ista ta žena je otišla do Svetohraništa i donijela kalež sa svim Hostijama, poslije toga svećenik i ona su uzeli Plitice izgovaraju riječi: po Kristu i s Kristom i u Kristu tebi Bogu Ocu Svemogućemu u Jedinstvo Duha Svetoga svaka čast i slava u sve vijeke vjekova Amen.

Poslije Sveti Pričesti sam si mislio Bože pa gdje sam ja to došao umjesto da Slavim Boga, ja sam vidio nešto što je gospodin obznanio Mariji od Božjeg Milosrđa i mislio sam se da li su i drugi vjernici vidjeli ono što sam i ja vidio ili je za njih to normalno?

Knjiga Istine mi je otvorila duhovne oči pa sam se mislio, koliko još miliona katolika ima slijepih, a mi imamo našega Gospodina i Knjigu Istine, gdje nam je sve rečeno unaprijed, da ne bi nešto napravili što se Gospodinu ne sviđa.

Moja supruga mi je rekla da nekoliko molitvenih zajednica moli za biskupa da nešto poduzme po pitanju ovoga svećenika.

Šire se glasine, da se biskup boji bilo što poduzeti, jer ionako ima premalo svećenika u biskupiji. Mi znamo da se ni biskup, ni svećenici se ne bi trebali ničega bojati, dok i ako su vjerni tradiciji Crkve i istini.

Hvala i slava Gospodinu našemu Isusu Kristu, što nam je objavio Knjigu Istine.

One Comment

  1. Jeronim

    Jedan veliki problem je kad struktura otupi. Naše biskupijske zajednice nerijetko jesu. Dosta je da je svećenik karijerista. Na prvo mjesto stavi vlastite probitke, zajednica ga doživljava umjesnim i uspješnim…ima veze, zna kako, uspjeh je naizvan kvantitativan…
    Drugo je skoro nevažno.
    Nitko se ne pita npr.: Gdje je 70 djece koje je doveo do krizme?.. u nedjelju poslije krizme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *