Svjetski financijski čelnici žele usvojiti kineski sustav za praćenje i kontrolu

U postu na blogu na svojoj internetskoj stranici, Međunarodni monetarni fond (MMF) predložio je sustav bodovanja socijalnih bodova sličan onom koji se već koristi u komunističkoj Kini, a koji bi utvrđivao podobnost ljudi za kredit na temelju povijesti na internetu, što dovodi do zabrinutosti da bi takav sustav mogao biti okrenut protiv svakoga tko se protivi volji financijskih i globalističkih vođa.

Koncepti koje MMF predlaže već se potiho promoviraju i prakticiraju, posebno u Kini, ali i u Velikoj Britaniji, gdje su u tijeku suđenja koja uključuju široko prikriveni internetski nadzor i bilježenje podataka.

Dotični post na blogu, pod naslovom “Što je doista novo u Fintechu”, pojavio se na web stranici MMF-a u prosincu 2020. godine, a izradili su ga: Arnoud Boot, profesor financija sa Sveučilišta u Amsterdamu; Peter Hoffmann i Luc Laeven, obojica ekonomisti iz Europske središnje banke; i Lev Ratnovski, ekonomist MMF-a, ali trenutno u Europskoj središnjoj banci.

Adresirali su pitanja kako će nove inovacije promijeniti lice financija, kao i “izazove” koje će ta kretanja donijeti, posebno s obzirom na sve veći izazov tradicionalnom bankarstvu, koji predstavlja uspon Big Tech-a.

Kao odgovor na ovo, članak je predložio sustav socijalnih kredita rođenih iz nečijih mrežnih aktivnosti. Ukazao je na “informacije”, koje su autori opisali kao “nove alate za prikupljanje i analizu podataka o kupcima, na primjer za utvrđivanje kreditne sposobnosti”.

Već sada se primjenjuju tajni internetski sustavi za praćenje i bodovanje bodova.

Zapravo, dok MMF zagovara politiku uspostavljanja “kreditne sposobnosti”, praksa već postoji, iako u raznim oblicima, s bankama koje nastoje spriječiti pristup sredstvima onima za koje smatraju da nisu vrijedni pristupiti im.

HSBC banka je nedavno najavila planove za otkazivanje računa bilo kojeg klijenta koji je u banku ušao bez maske za lice.

U slučaju da se MMF-ov koncept raširenog internetskog praćenja čini previše nalik na daleku zavjeru, u posljednje dvije godine Velika Britanija već eksperimentira s nadzornom tehnologijom koja bi mogla zabilježiti internetsku povijest svih u zemlji.

Wired je nedavno izvijestio da dva neimenovana internetska poslužitelja tajno provode testove u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnom agencijom za kriminal, koji bilježe “tko, što, gdje, zašto i kada u vašem digitalnom životu” i mogu spremiti te podatke do 12 mjeseci. Ovo je dopušteno zbog kontroverznog Zakona o istražnim ovlastima iz 2016. godine, kojeg je bivši zaposlenik CIA-e Edward Snowden prozvao “najekstremnijim nadzorom u povijesti zapadne demokracije”.

Ako se testovi pokažu prihvatljivima za unutarnji ured, tada bi se sustav mogao uvesti u cijelu zemlju, što znači da bi cijela nacija bila podvrgnuta potpunom nadzoru svaki put kad bi koristila telefon ili računalo.

Ovo nije jedini način na koji Velika Britanija tiho uspostavlja plan MMF-a. Vlada trenutno predlaže mrežu digitalnih ID-a, koji bi dokazali nečiji identitet u bilo kojoj situaciji, poput kupnje kuće ili uzimanja kredita. Iskaznica bi također mogla pružiti povijest i dokaze o statusu osobe vezanom za cjepivo.

Ako se smatra da je pojedinac djelovao ilegalno ili nekako prekršio uvjete korištenja, tada bi još neidentificirano vladino tijelo koje nadzire projekt moglo jednostavno ukinuti ID račun, čineći osobu nesposobnom za pristup normalnom životu bez takve osobne iskaznice.

Još jednom, usporedbu s kineskim laolaima nije teško raspoznati, a engleski novinar James Delingpole upozorio je da bi shema “neizbježno dovela do socijalne zasluge u stilu KPK”.

Može li se dogoditi da će se nečija kreditna sposobnost uskoro temeljiti na bilo kakvom protivljenju COVID cjepivima ili globalističkoj zelenoj agendi?

Naravno da može, Žig Zvjeri je pred vratima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *