Svjetski susret obitelji poziva dobrovoljce s pro-LGBT pozivnicom

Skori vatikanski međunarodni susret obitelji široko otvara vrata u težnji za “raznolikosti” među volonterima na susretu, posebno tražeći sudjelovanje od volontera različitih “zajednica i pozadina”. Kritičari kažu kako je poziv gesta upućena LGBT pokretu.

Brošura Svjetskog susreta obitelji (SSO) traži volontere pomoću onoga što kritičari kažu su pojmovi koji signaliziraju zagovaranje LGBT-a.

“Želimo volontere iz svih sfera života s cijeloga irskog otoka”, navodi brošura SSO za volontere. “Cijenimo i prihvaćamo raznolikost i tražimo dobrovoljce iz niza zajednica i pozadina”.

Zatim dodaje u prilogu: “Mi samo tražimo da su naši volonteri osjetljivi i poštuju naš katolički etos.”

Poziv stvara zabrinutost u pogledu susreta i naglašava smisao alternativnog pravovjernog katoličkog okupljanja koje podupire obitelji.

Predsjednik Instituta Lepanto, Michael Hichborn, istaknuo je da je pojam “raznolikost” poznat po uporabi u promidžbi LGBT stavova, a također je istaknuo da su organizatori mogli reći, ukoliko bi cilj bio jednostavna otvorenost svima, da volonteri ne moraju biti katolici.

“Jezik ove brošure o “vrednovanju i prihvaćanju raznolikosti” duboko je zabrinjavajući”, rekao je Hichborn za LifeSiteNews.” Ako je namjera ove brošure bila jednostavno baciti široku mrežu kako bi privukla što više volontera, onda bi bilo dovoljno reći da netko ne mora biti katolik da bi volontirao.”

“Ali pitanje “raznolikosti” snažno podrazumijeva seksualnu perverznost, jer je LGBT lobi već dugo koristio ovaj pojam u traženju prihvaćanja od strane Katoličke crkve”, dodao je. “S obzirom na uporabu homoseksualnih slika u prethodnoj literaturi irskog SSO-a, razborito je zaključiti da pojam “raznolikost” podrazumijeva isto u ovoj brošuri za volontere.”

Jezik u letku volontera SSO drži katoličku zabrinutost radi ovog događaja u prvome planu. To je zato što je okupljanje koje je zakazano za drugu polovicu ove godine u Dublinu već imalo jasne promotivne materijale koji potvrđuju homoseksualnost i postoje irski dužnosnici koji bi [SSO] voljeli vidjeti kao sredstvo za “slavljenje” LGBT obitelji.

LifeSiteNews nije dobio ništa povratno od Svjetskog susreta obitelji na upit o tome je li program volontiranja otvoren za pojedince koji žive u otvorenom sukobu s učenjem Crkve o braku, obitelji i seksualnosti.

Direktor Instituta Lumen Fidei, Anthony Murphy, izjavio je za LifeSiteNews da je jezik brošure volontiranja indikativan za problematičan pristup kojeg vode čelnici događaja.

“Letak je tipičan za pristup koji je izabralo vodstvo SSO-a”, kazao je. “Nažalost, čini se da nisu ozbiljno shvaćali katoličku vjeru i rado je predstavljaju kao opciju, a ne nužnost za spas čovječanstva”.

“Organizatori susreta se očito boje objašnjavati nauk Crkve kako ne bi bili označeni kao” homofobični” i zato se odlučuju za taj zbunjujući i neutralan jezik”, rekao je Murphy. “Oni nisu toliko zabrinuti za poruke Evanđelja, ali jednostavno žele biti viđeni kao inkluzivni i popularni i tako umanjuju našu vjeru i prezentiraju je kao jednu od brojnih opcija sve dok koriste zbunjujuće i obmanjujuće fraze kako bi se pokušali pretvarati da je Crkva promijenila svoj moralni nauk.”

Takvo ponašanje šteti vjernicima u tijelu i duši, rekao je, osobito mladim ljudima.

“Prva žrtva bilo kojeg rata je istina, a nema razlike ni u krizi s kojom se Crkva suočava u Irskoj”, rekao je Murphy. “Živimo u sve sekularnijem društvu u kojemu je svaki dan Božji zakon pod prijetnjom. Posljedica ponavljane pogrešne propagande je korupcija srca i umova, posebice mladih.”

Dodao je: “Nažalost, neke od takvih zabludjelih propagandi dolaze iz same Crkve s prividnim blagoslovom i odobrenjem najviših vlasti u Irskoj Crkvi”.

Svjetski susret obitelji 2018. planiran je za period od 21. do 26. kolovoza u Dublinu. Vatikanski dikasterij za laike, obitelj i život, na čelu s kardinalom Kevinom Farrellom, saziva skup.

Na internetskoj stranici susret je opisan kao “veliki međunarodni događaj” koji “okuplja obitelji iz cijelog svijeta da proslavljaju, mole i razmišljaju o središnjoj važnosti braka i obitelji kao kamena našega života, društva i Crkva.”

SSO prethodi mjesec dana “razdoblja kateheze / obrazovanja o vjeri, koje je pripremila Crkva u Irskoj za primjenu u lokalnim župama i diljem svijeta”, navodi se na web stranici. Očekuje se da će prisustvovati papa Franjo.

Ovogodišnja tema je “Evanđelje obitelji: radost za svijet”, a susret koristi kontroverznu pobudnicu pape Franje, Amoris Laetitia, za svoje materijale.

Amoris Laetitia i dalje uzrokuje podjelu u Crkvi zbog svojih problematičnih dijelova, dajući prešutno odobrenje za primanje Svete Pričesti od strane civilno rastavljenih i ponovno vjenčanih katolika, istospolnih parova i drugih koji žive u izvanbračnim situacijama.

Zabrinutost zbog SSO-a pojačana je prošle jeseni kada se saznalo da je programski materijal za razdoblje “kateheze i obrazovanja o vjeri” eksplicitno prikazao homoseksualne parove kao prikladnu formu kršćanske obitelji.

Materijal je imao fotografiju s lezbijskim parom u zagrljaju unutar dijela materijala pod naslovom “Kršćanska vizija za obitelj”.

Neposredno iznad slike lezbijskoga para, u materijalu se također našla izjava s naizgled odobravanjem “drukčijih zajednica” osim zajednice muškarca i žene kako zapovijedaju Bog i Crkva.

„Dok Crkva podržava ideal braka kao trajnu obvezu između muškarca i žene, postoje i druge zajednice koje pružaju uzajamnu podršku parovima. Papa Franjo nas potiče da nikada ne isključujemo, nego da pratimo i ove parove s ljubavlju, pažnjom i podrška.“

Irski biskupi naknadno su ponovno izdali knjižicu bez promicanja istospolnih odnosa nakon što su ljudi izrazili zabrinutost. Promotivni materijal SSO sadrži i druge homoseksualne elemente afirmacije.

Film kojeg su izdali irski biskupi ranije ove godine za pripremu obitelji za susret sadržava intervju s LGBT aktivisticom koja je rekla da je “uzrujana” katoličkim naukom o homoseksualnosti. Video također sadrži intervju sa ženom koja kaže da je činjenica da je “gay” nikada “nikada nije bila ogroman problem u njenoj obitelji”.

Nakon što je pamflet ponovno izdan bez homoseksualnog materijala, dublinski nadbiskup Diarmuid Martin, koji nadgleda SSO, rekao je da će susret biti “inkluzivni događaj otvoren svim obiteljima i članovima obitelji”.

Službenik irske vlade upozorio je ranije ove godine domaću Katoličku crkvu da se homoseksualni partneri trebaju “slaviti i ne isključivati” iz predstojećeg SSO-a.

Ministar za djecu i mlade, Katherine Zappone, prva otvoreno lezbijska ministrica Irske koja je također aktivistkinja za pobačaj, izjavila je kako se nada da se događaj “ne će koristiti kao platforma za primjedbe koje isključuju, izoliraju ili vrijeđaju bilo koju obitelj,” i da “se susret kojeg organizira Katolička Crkva neće koristiti kao platforma” za takve primjedbe.

“LGBTI obitelji, kao i sve obitelji, trebaju se slaviti i ne isključivati”, izjavio je Zappone. “To je poruka koja bi trebala dolaziti ne samo od Svjetskog susreta obitelji, već od svih koji vjeruju u pravdu, jednakost i pravednost”. (…)

https://www.lifesitenews.com/news/world-meeting-of-families-calls-for-volunteers-with-pro-lgbt-brochure

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *