Tradicionalni svećenici čine 20% zaređenih svećenika u Francuskoj 2018-te

Tradicija jest budućnost. Autentičnost nastavlja donositi plodove gdje god joj je dozvoljeno da pusti svoje korijene i raste. Dok  mnogi unutar Crkve još uvijek traže ograničavanje (ili u nekim slučajevima suzbijanje) Tradicionalnog Rimskog Obreda i njegove duhovnosti i oblikovnog utjecaja, rast Obreda u posljednjim godinama ima neposredan i mjerljiv uspjeh u cijelome svijetu. Najnoviji primjer toga je Francuska.

Kao što je danas izvijestio Catholic Herald U.K. (iz članka La Croixa), francuska ređenja 2018. oslikavaju jednu jasnu sliku o tome gdje zvanja cvatu i gdje venu. Ne iznenađuje da je trend u skladu s onime što smo vidjeli drugdje. Tradicija (autentičnost) je doslovno budućnost Crkve.

Prema Heraldu, 20 posto od 114 muškaraca zaređenih u svećenstvo u Francuskoj ove godine pripadaju tradicionalnim ili klasičnim redovima ili društvima. Jedan od pet. To uključuje trojicu zaređenih za Institut Dobroga Pastira, dvojicu za Svećeničko bratstvo sv. Petra (FSSP) i dvojicu za Institut Krista Kralja.

Usporedite to s dijecezanskim župama, čvrsto utemeljene u Novus Ordo Misi i postkoncilijarizmu, gdje oko 60% od 96 biskupija u zemlji ima nula ređenja ove godine. Nula. U 58 francuskih biskupija. Nula.

Kao što je ovdje opetovano spomenuto, istina, ljepota i dobrota naše katoličke vjere privlači. Privlači  muškarce da čuju poziv u svećeništvo, dajući svoje živote službi Gospodina i Svete Majke Crkve. Mlade žene također čuju poziv u religiozan život u tradicionalnim župama i kapelama. Unatoč otporu mnogih unutar hijerarhije, čak do te mjere da djelatno suzbijaju tradicionalne redove, zamah je na strani oporavka autentičnosti. Vraćanje svetoga je pokret Duha. Srećom, sve više njih počinje to otkrivati i surađivati s Duhom Svetim.

Molimo da oni koji su spori u ponovnom otkrivanju autentičnost počnu prepoznavati što se događa. S poniznošću i istinitim milosrđem, neka više naših pastira podupre ponovni preporod tradicije pružajući veću dostupnost Tradicionalnoj Misi i onim redovima i svećenicima koji ga slave. I uz tu potporu svjedočit ćemo porastu ređenja, prikazanih Misa, ispovijedanja, pravovjernih formacija i borbenoj prilici za zapadnu civilizaciju da obnovi svoj katolički temelj.

 

 

https://onepeterfive.com/traditional-priests-account-for-20-of-2018-ordinations-in-france/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *