Tragična priča o kardinalu Timothy Dolanu

Ova priča zapravo nije isključivo priča o jednom Američkom kardinalu, nego je ujedno i slika Hrvatskih biskupa i kardinala koji zatvaraju oči i okreću glavu na drugu stranu, kada se radi o poznatim Hrvatskim političarima, koji se uredno pričešćuju na Svetim Misama, a nakon toga javno u medijima podupiru pobačaj.

 

U siječnju ove godine, kardinal Dolan napunio je novinske članke, jer je odbio upozoriti ili kazniti Guvernera New Yorka, Adrew Cuomoa, “katolika”, koji je potpisao legalizaciju pobačaja na zahtjev.

 

Ovaj zakon dozvoljava kao nikada prije, da se potpuno razvijeno dijete u utrobi majke ubije, te da se oni koji bi se tome suprotstavili, procesuiraju.

 

I umjesto da oštro osudi stav Guvernera Cuomoa i pripremi adekvatnu kaznu zbog javnog poticanja na teški grijeh, Kardinal Dolan, kao i mnogi drugi prije njega, ne čini ništa, tj. okreće glavu kao da se ništa nije dogodilo.

 

Doista ovo smo već vidjeli, tzv. “pro-abortus katolike” političare, koji sada bez srama primaju Svetu Pričest (za one koji ne znaju, ovo dvoje je nespojivo).

 

 

I dok mnogi pokušavaju obraniti Kardinalovo ponašanje kao izraz milosrđa, oni zapravo otkrivaju njegovu tragičnu manu: On kao i mnogi drugi u Crkvi, progutao je otrov tzv. Kršćanskog humanizma, koji ih uči da treba biti općenito ljubazan na sve što dolazi, bez obzira koliko to razvodnjava Katoličku Vjeru, a sve kako bi bili u miru sa svijetom.

 

Kako u Americi tako i u Hrvatskoj, svjedoci smo sve većeg pritiska na Katoličku Crkvu da prizna i šutke prihvati ovu najezdu novih katolika, koji ne poznaju Isusove Riječi.

 

Oni uredno dolaze u Crkvu slušajući sladunjave propovijedi, u kojima se sve relativizira počevši od grijeha. Često se čuje, Isus nije mislio ovo ili ono kada je rekao…

 

Svećenici previše koriste vrijeme koje im je dano za propovijed za vlastitu, manjkavu interpretaciju Svetog Evanđelja, vješto izbjegavajući reći istinu, kako nikoga ne bi povrijedili, npr. rastavljene i ponovno vjenčane katolike, one u istospolnim zajednicama i one koji su za abortuse.

 

Čast onim hrabrim svećenicima, koji stoje kao svjetionici istine u ovoj masi mlakih i bezličnih katolika, koji bi rado prilagodili Riječ Božju svojim grešnim životima.

 

Nedavno sam čuo jednu od najvećih zamki ovog modernog Katolicizma.

 

“Isus zna da smo grešnici i da nismo savršeni, a kako je već otkupio naše grijehe mi smo spašeni”.

 

U ovoj rečenici se krije puno zamki.

Isus iako zna da smo grešnici, ipak nas poziva na ništa manje nego svetost, a ona premda je teško ostvariva nije i nemoguća.

Isus je doista otkupio naše grijehe, ali mi nismo spašeni ako se i sami ne pokajemo za svoje grijehe i počnemo slijediti Isusove zapovijedi, jer Isus je rekao:  “neće svaki koji govori Gospodine, Gospodine, ući u Kraljevstvo Nebesko, nego oni koji vrše volju Oca moga koji je na nebesima.”

I još jednom Isus kaže,” tko su braća moja i majka moja, to su oni koji vrše volju Oca moga koji je na nebesima.”

 

Treba li onda svećenik ili biskup ili kardinal dati pričest političaru koji je za abortuse ili za legalizaciju istospolnih zajednica ili za blagoslov rastavljenih i civilno ponovno vjenčanih katolika.

 

Jasno da ne smiju to učiniti, jer svećenici duguju svoju poslušnost Isusu i Njegovoj Riječi, a ne svijetu i svjetskim zahtjevima.

 

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *