U Americi popularnost lažnog proroka strmoglavo pada

Rujan, 17, 2018, – Prema Američkim anketama, popularnost pape Franje strmoglavo pada, pogotovo sada kada dobiva sve više kritika od svećenika i laika u svezi trenutačnog skandala seksualnog zlostavljanja u Crkvi.

 

Prema anketama CNN-a, manje od polovice svih Amerikanaca (njih svega 48%), sada imaju pozitivno mišljenje o papi Franji, za razliku od preko 75% podrške, koju je imao na početku pontifikata.

 

Također, gotovo jednaki pad popularnosti dogodio se i među Katolicima Amerike, koja je pala sa visokih 83% 2013 godine na 63% danas.

Prošlih tjedana papa Franjo je došao na metu kritičara, zbog svoje šutnje u svezi ozbiljnih optužbi o zataškavanju dalekosežnih seksualnih zlostavljanja. 

Na sve to, on je rekao u svojoj propovijedi kako su “tišina i molitva najbolji odgovor kada vas napadaju divlji psi, koji nemaju dobru volju”, misleći na Nadbiskupa Vigana, koji je hrabro objavio ove zločine.

 

Zatim, u svojim trima posljednjim homilijama prošli tjedan, implicirao je da oni svećenici i laici koji kritiziraju članove crkvene hijerarhije, koji su upleteni u ovaj seksualni skandal i zataškavanje, čine posao đavla. (Upadajući na taj način i sam u klerikalizam, o kojem tako često govori kao o najvećem grijehu klera)

 

Bijes je dostigao točku vrenja među Američkim Katolicima, kada su odlučili poslati pisma papi i Američkim prelatima, potpisana desecima tisuća potpisnika zabrinutih žena i muškaraca.

 

Preko deset tisuća muškaraca molilo je papu Franju i biskupe da “očiste pokvarenost” koja nagrđuje Crkvu.

 

Također i visoko utjecajno udruženje Katoličkih biznismena Legatus, storniralo je svoju godišnju uplatu Vatikanu od gotovo milijun dolara, citirajući kao razlog trenutačnu krizu u Crkvi. Legatus je osnovano 1987 i ovo je prvi puta da je storniralo uplatu Vatikanu.

https://www.lifesitenews.com/news/public-opinion-of-pope-plummets1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *