Učenik odbio zahtjev profesora da objesi LGBTQ plakat u Katoličkoj školi

ARMAGH, Sjeverna Irska, 23. ožujka 2018. – Tinejdžer u gimnaziji St. Patrick u Sjevernoj Irskoj je odbio zahtjev profesora da objesi plakat koji promovira forum “LGBTQ + za mlade”. Dječak i njegovi roditelji žale se da takav poster ne pripada Katoličkoj školi.

“Šaljemo našu djecu da dobiju Katoličko obrazovanje u poznatoj Katoličkoj školi”, rekao je dječakov otac Irskom Timesu, govoreći anonimno. Plakat koji je naš sin bio zamoljen da objesi jest o “promicanju načina života s kojim se žestoko ne slažemo.” 
Roditelji učenika angažirali su odvjetnika koji traži od škole St. Patrick jamstvo da se to neće ponoviti.

Forum “LGBTQ + za mlade” organizira homoseksualna / transrodna aktivistička skupina Cara Friend. 

Cara Friend je pohvalio gimnaziju St. Patrick za promicanje svog događaja.

Gimnazija St. Patrick je “izvrstan primjer promicanja LGBTQ uključivanja u školama”, rekao je Declan Meehan, zamjenik ravnatelja Cara Friend, za Belfast Telegraph. Nazvao je katoličku školu “finim primjerom istinskog kršćanskog etosa kroz uključivanje i vidljivost“.

Forum, koji se održava 24. ožujka, će okupiti LGBTQ + mlade ljude iz cijele Sjeverne Irske da se sastanu na jedan dan konzultacija i rasprava oko pitanja koja su najvažnija za LGBTQ + mlade ljude. Forum će otvoriti Sjeverno Irski Komesar (pravobraniteljica) za djecu i mladež, Koulla Yiasouma.”

Otvoren je onima između 12 i 25 godina “koji se identificiraju kao lezbijke, homoseksualci, biseksualci, transrodni, ne-binarni, queer ili propitivanje”.

Web stranica škole St. Patrik kaže da je škola “poznata zbog svoje tople, dobrodošle atmosfere i pozitivnih, afirmativnih odnosa među učenicima, nastavnicima i roditeljima”. 

“Budući da smo Katolička škola, jako smo svjesni naše odgovornosti za izgradnju vrijednosti obitelji i župa iz kojih dolaze naši učenici, a mi nastojimo njegovati vjeru i kršćanski život u svim našim studentima”, navode.

U međuvremenu, u obližnjoj Engleskoj i Walesu, roditelji se bore s pro-LGBT programom koji se nameće Katoličkim školama

Britanski biskupi su odobrili ovaj program, koji je uključio neke od materijala iz velikih pro-LGBT aktivističkih skupina.

https://www.lifesitenews.com/news/teenager-refuses-teachers-demand-he-hang-poster-promoting-lgbtq-at-catholic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *