Umirovljeni svećenik mason, javno svjedoči apostaziju Australske crkve

Svećenik Kerry Costigan iz Australije, više nije htio šutjeti.

Sada kada je umirovljen dao je izjavu za liberalni list The Swang, u kojoj priznaje kako je bio član masonske lože Ashlar više od deset godina.

Costigan tvrdi da Australska Katolička Biskupska Konferencija dozvoljava Katolicima da postanu članovi slobodnog zidarstva Australije, od 2016 godine.

Costigan također traži da se ovaj novi stav Katoličke Biskupske Konferencije Australije, objavi i javno kako bi svi Katolici mogli to vidjeti.

U svojoj izjavi Costigan više je puta naglašavao, kako masoni Australije nisu tako sektaški usmjereni kao oni u Europi, te da svaka loža za sebe ima vlastiti vrhovni autoritet nad svojim članovima.

Prema svećeniku Costiganu, masoni Australije su tražili od Biskupske Katoličke Konferencije Australije, da se očituje u svezi njihovih članova koji su Katolici.

Tadašnji odgovor Biskupije bio je “bilo koji Katolik može pristupiti slobodnom zidarstvu koje postoji u Australiji, dok god mu to njegova savjest dopušta.”

Costigan je naglasio također da u tom odgovoru Biskupska Konferencija traži da se članstvo u loži drži tajnim i bez publiciteta.

Ne treba niti spomenuti da Papinska enciklika osuđuje masonstvo kao nespojivu nauku Katoličkoj vjeri i to vrijedi za sve masonske lože.

Uključenost Costigana u Asher ložu Australije poznato je već gotovo deset godina.

Tim Pemble-Smith iz Lepando Lige 2010 godine, tražio je pojašnjenje Ordinarijata biskupije – biskupa Williama Morrisa, da pojasni svećenikovu povezanost za masonskom ložom.

Biskup Morris, izjavio je da je odnos svećenika Cosigana sa masonskom ložom isključivo pastoralni i prijateljski.

Biskup Morris smijenjen je od strane Pape Benedikta XVI zbog svojih upornih heretičnih stavova.

Novi kod Kanonskog Zakona potpuno je jasan u svezi slobodnog zidarstva:

  1. Negativni sud Crkve o masoneriji ostaje nepromijenjen, jer su masonski principi nepomirljivi sa učenjem Crkve.
  2. Katolici koji pristupe masonima u stanju su teškog grijeha i ne mogu primati Svetu Euharistiju.
  3. Niti jedna lokalna Crkvena vlast nema kompetenciju omalovažiti ovu odluku Svete Kongregacije.

Glasnogovornik Australskih biskupa potvrdio je kako je bilo više razgovora sa masonima zadnjih godina, ali da izjava oca Costigana nije u potpunosti točna.

U situaciji kada cijeli svijet bruji o tome da su masoni infiltrirali Katoličku Crkvu, dolazi nam izjava Australskog svećenika kako je on član masonske lože već dugi niz godina i to sa dopuštenjem njegovih nadređenih.

Uz sve ovo nema nikakve osude masona od strane Australskih biskupa.

Gdje su ti vjerni Biskupi?

Izgleda da ostaje na laicima- običnim vjernicima, da ustraju sami protiv devijacija Katoličkog nauka 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *