Upravo prije smrti, Kardinal Meisner je razgovarao sa Kardinalom Mullerom o zabrinutosti zbog njegovog otkaza

U svijetlu iznenadne i tužne smrti Kardinala Joachim Maisnera, Kardinal Gerhard Muller, bivši prefekt kongregacije za Nauk Vjere, otkrio je u novom intervjuu kako je pričao sa pokojnim kardinalom noć prije njegove smrti. Kako prenosi Passauer presse Neue :

Muller je razgovarao preko telefona sa bivšim nadbiskupom Cologne (Kardinalom Meisnerom) noć prije njegove smrti: i govorili su o tome kako nije produžen mandat Kardinalu Mulleru. Meisner je izrazio duboku tugu zbog njegovog otkaza. To ga je osobno dirnulo i ranilo-smatrao je to jednom vrstom štete za cijelu Crkvu; kako je prenio njegove riječi Kardinal Muller.

I kao što smo svi duboko ražalošćeni i obeshrabreni nedavnim demoralizirajućim događajima unutar naše ljubljene Crkve, može li biti da je Kardinal Meisner konačno shrvan pod njima? Rečeno nam je da je Kardinal Meisner umro sjedeći i moleći svoj časoslov, u pripremi za Svetu Misu. Neka počiva u miru.

Kardinal Muller je također komentirao i oštro kritizirao u ovom novom intervjuu, ponašanje Pape Franje u svezi njegovog otkaza iz Kongregacije za Nauk Vjere. Prema Passauer Neue Presse:

“Objasnio je da je papa Franjo “donio svoju odluku unutar jedne minute, na zadnji dan njegove petogodišnje službe kao prefekta kongregacije za Nauk Vjere. Dodatno, Mulleru se nije dao nikakav razlog za to. Ovaj stil pape ja ne mogu prihvatiti – izjavio je Muller, jasno se distancirajući od papine procedure. U odnosu sa svojim zaposlenicima u Rimu – Crkvena socijalna učenja trebala bi se primjenjivati – naglasio je Muller.

Unatoč ovom oštrom kritiziranju papinog ponašanja, Kardinal Muller ipak inzistira na svojoj lojalnosti Franji. Muller neće odgovoriti na papinu odluku -nikakvim potezom – naglasio je, dodajući: „Neki ljudi misle sad da me mogu staviti ispred pokreta koji kritizira Papu.” Muller je objasnio kako je on uvijek bio vjeran papi, i on želi ostati vjeran u budućnosti.

Ove riječi Kardinala Mullera jasno su istaknule da čak i nakon njegova neobičnog otkaza, i iako je sada manje vezan za papu Franju, nastavit će svoju vjernost papi i očuvanju Crkvenog jedinstva, bez bilo kakve javne korekcije ili otpora riječima i djelima pape – pape koji je nesumnjivo uzrokovao havariju u Crkvi do takvih razmjera da je ona sada gotovo neprepoznatljiva.

Uz kardinala Mullera, Nadbiskup Georg Ganswein također je susreo Kardinala Meisnera kratko prije njegove smrti. Prema Passauer Neue Presse, Ganswein je susreo Kardinala Meisnera u Bad Fussingu,  ali o tom susretu nisu otkriveni detalji.

https://onepeterfive.com/just-before-death-cardinal-meisner-spoke-to-cardinal-muller-of-distress-over-his-dismissal/

Komentar: I tako to biva da će mnogi kardinali i biskupi izdati Isusa to jest Njegovu Riječ zbog straha i vjernosti prema lažnom proroku. Od Mullera ovo i nije neko iznenađenje, s obzirom da ne vjeruje u Stvarnu Prisutnost Isusa Krista u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Suprotno od takvih Kardinal Meinser, jedan od potpisnika dubie je ispunio ono za što ga je Bog pozvao, sačuvao je ponajprije čistu vjeru, po kojoj neka mu se dragi Bog smiluje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *