Uskoro stiže: Ekumenska misa, gospođe đakoni, kraj klerskog celibata

Prema Vatikanskim Vijestima, 9. siječnja, Franjo je iskoristio prigodu svoje propovijedi u Santa Marti da govori o vlasti; vlasti Isusa Krista i vlasti dušobrižnika Crkve.

Ono što “daje autoritet” Isusu, papa je objasnio, upravo je njegova blizina s ljudima, jer razumije njihove probleme, boli i grijehe, On pozdravlja, liječi i uči ih dolazeći im blizu.

U prvim danima Bergoglijeve okupacije, pomislio sam da bi istraživanje homilija iz Santa Marte, u kojima Franjo često govori bez bilješki (tj. iz srca), moglo biti osobito korisno u upoznavanju činjenice, tko je on ustvari iznutra.

Gotovo pet godina i Amoris Laetitia poslije, stara je vijest, da Franjo ima srce heretika. Ipak, vrijedi proučavati ​​ove propovijedi; osobito za dobrobit onih koji, samo Bog zna iz kojeg razloga, i dalje inzistiraju da je on Katolik, pa čak i “Sveti Otac”.

Gore spomenuto je savršen primjer jer Franjo prilično ležerno otkriva prljavu malu ne-tako-tajnu koja leži u samoj jezgri njegovog pontifikata:

On jednostavno ne vjeruje da je Isus Krist Bog.

To je Katolicizam, ljudi; činjenica da je On Bog, i to je ono što daje Isusu Vlast. 

Franjo, međutim, ne vjeruje u Kristovo Božanstvo.

Zbog toga, zar je čudno što on ne vjeruje u doktrine koje je Crkva podučavala, a koje je Isus utemeljio?

Izvješće Vatikan Vijesti nastavlja:

Ono što daje ovlasti dušobrižniku ili budi vlast u njemu, koju je dao Otac, rekao je papa, jest blizina – blizina Bogu u molitvi. Dušobrižnik koji ne moli, koji ne traži Boga, rekao je, ne može biti blizak narodu. A onaj koji se odvojio od naroda ne može mu dati Božju poruku. Ova dvostruka blizina je ono od čega se sastoji pomazanje dušobrižnika.

Jasno je da Franjo nema osjećaj za Sakrament Svetog Reda; ono što čovjeka konfigurira Kristu i potiče ga da s autoritetom poučava, upravlja i posvećuje Božji narod (osobito na Svetoj Misi kada djeluje u persona Christi ).

U odnosu na njegovu očitu nevjeru u Kristovo Božanstvo, ovo se može činiti kao mala stvar. Ipak, možda je više vrijedno spomenuti, kad se gleda budućnost pod Franjom.

Gledajte, Franjo neće izreći uredbu koja jasno izjavljuje da je Isus Krist samo čovjek. Majstor lutki koji vuče Bergoglijeve žice je daleko suviše suptilan za to; doista, suptilniji od bilo koje zvijeri na Zemlji koju je Gospodin Bog stvorio.

Ono što možemo očekivati ​​od njega (ako Bog to dopusti) jest da će gurnuti naprijed inicijative utvrđene na lažnom pojmu da se vlast u svećeničkoj službi jednostavno probudi u pojedincu molitvom, pod uvjetom da postoji spremnost da bude u blizini ljudi.

A kako bi takve inicijative mogle izgledati?

Ekumenska misa ( hej, protestantski pastori su bliski narodu! ), kraj klerskog celibata ( hej, oženjeni muškarci također se mogu moliti! ) i gospođe đakoni ( hej, pogledaj sve žene svece koje su bile toliko blizu Bogu ! )

Već čujem: papa nije tako mislio … Ma daj! To je samo jedna propovijed od pape koji ne komunicira precizno teološkim jezikom!

Nije baš tako.

Ako ono što je Franjo rekao prije nekoliko tjedana zvuči poznato, postoji razlog; to je dio teme koju razvija već neko vrijeme.

U listopadu prošle godine, na primjer, tijekom još jedne od tih vrlo otkrivajućih propovijedi u Santa Marti, Franjo je rekao:

Isus je služio narodu, objasnio je stvari jer su ljudi dobro razumjeli: bio je u službi naroda. Imao je stav sluge, i to Mu je dalo vlast. 

Isus se nikada nije postavljao kao princ: On je uvijek bio sluga svih, i to Mu je dalo autoritet.

Isus se nikada nije postavljao kao princ koji je izdavao zapovijedi?

Toliko o proročanstvu Izaije (vidi Iz 9,6), o samoj Riječi Gospodnjoj o Njegovom Kraljevstvu (vidi Ivan 18: 36-37) i sveobuhvatnoj naravi Njegove Vlasti (vidi Matej 28,16-20 ). Zapravo, zaboravite čitavo Sveto Pismo!

Franjo je nastavio:

„Oni [farizeji] bili su odvojeni od naroda, nisu bili bliski s njima; Isus je bio vrlo blizak narodu, i to Mu je dalo vlast. Ti odvojeni ljudi, ti doktori, imali su klersku psihologiju: oni su učili s klerskim autoritetom – to je klerikalizam.“

Svakako, ovo nije ništa novo u napadu na Krista Kralja i Sakrament Svetog Reda.

Pod maskom papinske vlasti, ovaj čovjek, Jorge Bergoglio, povezan s paklom (doslovno), odlučan je i spreman pronijeti revoluciju prema naprijed na način, malo je reći bez presedana, i ako ne bude Božje intervencije, budite uvjereni da će nastaviti činiti upravo to.

https://akacatholic.com/coming-soon-ecumenical-mass-lady-deacons-end-to-clerical-celibacy/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *