Utjecajni španjolski svećenik govori o krizi u Crkvi i raskolu

Upravo nakon kritike pape Franje od don Weinandyja, javlja se još jedan svećenički glas otpora, iz Španjolske. 

Već neko vrijeme don Santiago Martin – osnivač međunarodne organizacije Franjevaca Marije, sa 10 000 članova diljem svijeta – podiže svoj glas, kritizirajući trenutačnu krizu “pomutnje, polarizacije i otvorenog raskola.”

Giuseppe Nardi, novinar Njemačke katoličke stranice Katolisches.info prvi je objavio ovaj glas u Njemačkoj. 

“Nije normalno da web stranica Pontifikalne Akademije za život objavljuje članak u kojem navodi kako upotreba kontracepcijskih pilula mora biti dozvoljena, dok u isto vrijeme velika grupa Katolika koji su se preobratili sa Islama, piše papi pismo u kojem izjavljuju da su napušteni od strane Katoličke Crkve u ovo vrijeme.

I dok se na početku razvijala rasprava o Pričesti za rastavljene i ponovno vjenčane govorili su o mogućem raskolu.

Sada Amoris Laetitia dozvoljava ovo na takav način koji izaziva pomutnju.

I dok se prvi problem još nije riješio, u svezi Pričesti za rastavljene i ponovno vjenčane, stvara se još jedna nova konfuzija o ukidanju celibata za svećenike.”

Nedugo nakon ovog teksta profesor Španjolskog jezika i kulture Pedro Luis Liera, te suradnik Španjolske web stranice Infocatolica, poslao nam je svoju poruku o Ocu Martinu.

“Doista, otac Santiago Martin jedan je od najrazumnijih glasova kada se opisuje ova kriza u Crkvi. on je jedan od nekolicine glasova koji su se podigli u Španjolskoj, zajedno sa biskupom Reig Pla de Alcala de Henares. Drugi ostaju tihi ili se prepuštaju trenutačnoj modernističkoj struji.“

https://onepeterfive.com/prominent-spanish-priest-addresses-church-crisis-speaks-schism/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *