Uz pomoć propalog franjevca iz mraka amazonske sinode izranja univerzalna svjetska religija

Sve više katoličkih medija prenosi informacije kako iza Instrumentum Laborisa, dokumenta na kojem se temelji buduća tzv. amazonska sinoda stoje ideje laiciziranog franjevca Leonarda Boffa, jednog od vođa marksističke teologije oslobođenja i zagovaratelja neo-poganstva.

Leonardo Boff je primarni izvor inspiracije za pripremu Instrumentum Laborisa, a naslov njegove knjige „Vapaj zemlje, vapaj siromašnih“ je ujedno i naslov jednog od dijelova  Instrumentum Laborisa. Iste ove riječi koristio je i lažni prorok u enciklici „Laudato si“.

Talijanski povjesničar i katolički intelektualac, Roberto de Mattei, kaže da je Boff referentni teolog Instrumentum Laborisa za predstojeću amazonsku sinodu u Rimu.

Teolog i savjetnik Kongregacije za nauk vjere za vrijeme pape Benedikta, monsinjor Nicola Bux, vjeruje kako je Boff bio savjetnik u pripremi dokumenta, te upozorava kako se putem amazonske sinode „nastoji stvoriti nova crkva“.

Američki katolički portal Crisis Magazine donosi članak s pet ključnih poruka iz Boffove knjige i Instrumentum Laborisa kao pripreme za amazonsku sinodu.

  • Razmišljajte o sebi kao o Zemlji. Volite sebe kao Zemlju.

Instrumentum Laboris (I. poglavlje, točka 17.): „Mi smo voda, zrak, zemlja, i život okoliša“ kako kažu indijanci Guaviare. Boff: „Moramo sebe smatrati Zemljom, osjećati sebe kao Zemlju, voljeti sebe kao Zemlju. Zemlja je veliko živo biće koje osjeća, voli, razmišlja i kroz nas zna da misli, voli i osjeća.“

  • Učite o „novom svjetskom poretku“ i novoj „univerzalnoj religiji“

Za spas planete Boff predlaže stvaranje „univerzalne vlade“ za upravljanje stvarima bitnim za cijelo čovječanstvo, uvođenje „novog svjetskog poretka“, u kojem je Zemlja „Gaia“ a sva živa bića su građani „sociokozmičke demokracije“.

Pod krinkom spašavanja planete Boff predlaže:

Nova paradigma koja se ponovno rađa – ona o povezanosti – bit će temelj univerzalne religije koja će biti zaista univerzalna samo ako traži konvergenciju u religioznoj raznolikosti.

Ovaj temelj univerzalne religije, novu paradigmu povezanosti, Instrumentum Laboris spominje čak tri puta i to u točkama 37, 48 i 56. Boff to naziva poticateljem „duhovne revolucije“.

  • Prihvatite da je naša vrsta „istinska sotona Zemlje“

Boff je kritičan prema Božjim riječima iz Knjige Postanka: „Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!“ (Postanak 1,28) i u njima vidi „arogantni“ antropocentrizam:

Ovi tekstovi predstavljaju jasan poziv na neograničeni demografski rast i neograničeni dominium terrae.

Naša je vrsta prijetnja svim ostalim vrstama; strašno je agresivna i pokazuje se geocidnom, ekocidnom i istinska je sotona Zemlje.

Kako odbacuje Boga i Njegove riječi iz Svetoga Pisma, Boff nudi novo božanstvo:

Gaia može eliminirati [našu vrstu] na vrlo bolan način, kako bi se omogućilo očuvanje cjelokupne ravnoteže i kako bi ostale životinje mogle živjeti i nastaviti kozmički potisak evolucije.

 

  • Prepoznajte „tajnu istinu religioznog politeizma“ i „trajnu vrijednost“ animizma

Boff objašnjava kakva će biti univerzalna religija, te kaže da moramo ozdraviti „aspekt istine u poganstvu, sa svojim bogatim panteonom božanstava koji nastanjuju sve prostore u prirodi.“

„Da bi izliječilo čovječanstvo od ovog politeizma, rano kršćanstvo je vjernike podvrglo nasilnim i oštrim mjerama. Nakon što je demantirano postojanje bogova, zatvorena su mnoga vrata duše.“

Boff s druge strane nudi „trajne vrijednosti“ animizma te kaže „mi moderni smo također animisti do te mjere da se… osjećamo dijelom žive cjeline u koju smo umotani“.

„Iz ovog tumačenja stvarnosti izranja šamanizam.“ (…) „Svi moraju probuditi u sebi tu šamansku dimenziju“.

I Instrumentum Laboris vrjednuje poganske rituale (točka 87), „dijalog s duhovima“ (točka 75), povezanost sa „različitim duhovnim silama“ (točka 13) i urođenička „vjerovanja i obrede u vezi s djelovanjem duhova, mnogih imenovanih božanstava koja djeluju sa i na teritoriju sa i u odnosu na prirodu. “(točka 25).

  • Prigrlite eko-feminizam i borite se protiv patrijarhata

Boff kaže da prednosti eko-feminizma leže u borbi protiv „racionalizma, autoritarizma, dijeljenja i volje za moći koji su povijesni izrazi antropocentrizma i patrijarhalizma.“

Boff se žali kako je „[U Bibliji] čak i Bog predstavljen kao Otac i apsolutni Gospodin. Delegitimizirana su ženska, naročito majčinska, obilježja predneolitičkih božanstava koja imaju tendenciju da budu matrijarhalna“ i predlaže ženske zamjenice za Boga kao i ređenje žena.

Otuda amazonska sinoda hvali „vjeru u Boga Oca-Majku Stvoritelja“ (Instrumentum Laboris točka 121) i uz to tvrdi da je to Božji Duh naučio ove narode (!).

Povijesni neprijatelj Benedikta zalagao se za promjene koju sada provodi lažni prorok.

Čini se da Boff predstavlja struju Bergoglijanaca koja se dugi niz godina protivila Ratzingeru, budućem papi Benediktu. Naime, Ratzinger je 1985. godine ušutkao Boffa na godinu dana zbog neprihvatljivih teza u njegovoj knjizi „Crkva: karizma i vlast“. Boff je tada optužio Ratzingera za „vjerski terorizam“.

Boff je ponovno ušutkan 1992. godine prilikom UN-ove ekološke konferencije „Earth Summit“ u Rio de Janeiru, nakon čega je napustio franjevce i svećenstvo.

Godine 2012., kada je sa svih strana rastao pritisak na papu Benedikta, Boff je bio potpisnik tzv. deklaracije o reformi autoriteta u Rimokatoličkoj Crkvi. Ova deklaracija zagovarala je redefiniranje vlasti pape i reformu Crkve kroz davanje veće vlasti sinodama i biskupskim konferencijama, u biti istu onu tzv. decentralizaciju (i de-katolizaciju) koju sada provodi lažni prorok. 

Skupinu od preko dvjesto teologa predvodila je baronica Helena Kennedy, članica Doma lordova i samoproglašena katolkinja, koja je ove godine državnom tajniku kard. Parolinu u Vatikan dovodila LGBT aktiviste (zagovaratelje sodomske ideologije) s ciljem „dekriminalizacije homoseksualnih čina“ kao dio slijedeće faze iznutra i izvana koordiniranog uništenja Katoličke Crkve. Spomenuta deklaracija je javno predstavljena kroz svečanu ceremoniju u britanskom parlamentu 5. ožujka 2013. godine, a dva dana kasnije  britanski je ambasador u svojoj rezidenciji u Vatikanu organizirao skup kardinala na kojem se lobiralo za Bergogija, koji je bio izabran za papu šest dana kasnije.

Njegov izbor za papu, Boff je već u ožujku pozdravio riječima: „Ohrabrio me ovaj izbor, vidim to kao korak prema crkvi jednostavnosti i ekoloških ideja“. I dok je tada Bergoglio naivnim katoličkim vjernicima predstavljen kao „neočekivan izbor čovjeka s periferije o kojem se malo zna“, Boff je poput dugogodišnjih crkvenih konspiratora i pučista očito vrlo dobro znao tko je upravo sjeo na Petrovu Stolicu. 

Boff i nova svjetska religija u Hrvatskoj

Boffova pogan ulazi i u Hrvatsku preko riječkog izdavača Ex libris, edicije znakovita naslova Ars haeretica, pa se njegovi naslovi poput „Franjo Rimski i Franjo Asiški: novo proljeće za Crkvu“ mogu naći u mnogim nazovi-katoličkim knjižarama u Hrvatskoj koje su ionako već prepune new age literaturom.

Boffa također fanfarama najavljuju vodeći soprani antikrstove globalističke mreže u Hrvatskoj, koji pišu za web portal autograf.hr.

Vodeći hrvatski intelektualci koji pišu za autograf.hr na vrijeme su prepoznali anitkristov duh i potrebu da se iz tradicionalno ateističkog naklapanja o politici trebaju prebaciti u spiritualne vode kao pioniri pripreme univerzalne religije, a time i uništenja Katoličke crkve.

Iza spomenutog Ars haeretica stoji predavač na protestantskom fakultetu, Zoran Grozdanov, s kojim je na spomenutom web portalu objavio intervju novinar Drago Pilsel, koji je inače pred naš nedavni seminar nazivao i gnjavio pojedince kako bi se eto raskrinkalo „tko stoji iza Knjige Istine u Hrvatskoj“. A spomenuti Grozdanov se u intervjuu za portal Srpskog narodnog vijeća izjasnio za potporu ženskog prava na pobačaj, te u po već isprobanom Bergoglijevom obrascu zapitao zašto Crkva u Hrvatskoj inzistira na temi pobačaja.

Na istom portalu profesorica na fakultetu za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik, Jadranka Brnčić u članku nazvanom „Novo utemeljenje Crkve“ vaspituje neuke vjernike o Boffu i Bergogliju i priprema lokalnu pozornicu za novu svjetsku religiju:

Boff uspoređuje dvojicu Franje: onoga Asiškoga i ovoga Rimskog, odnosno njihov poziv na ekološku svijest, ili kako to papa Franjo, kasnije u enciklici Laudato si, kaže – na „ekološko obraćenje“ te njihovo razumijevanje Crkve i cjelokupnoga čovječanstva kao jednoga naroda…

Riječ prijelom (engl. rupture, prekid) najprimjerenija je za razumijevanje novosti koju predstavlja papa Franjo.

Katoličkoj crkvi kakva jest u svojoj stvarnosti nije dostatna reforma, nego je nužno njezino ponovno utemeljenje kako bi postala doista duhovni dom. Nužan je novi Koncil cjelokupnoga kršćanstva – zaključuje Leonardo Boff.

Umjesto zaključka

Kao što znamo poanta svega se svodi na to tko kontrolira duše – Krist ili antikrist. Bitka je ovdje za svaku od naših duša, a svrha ovog našeg članka ja otvoriti oči i upozoriti na prevaru kakvu povijest ne pamti, prevaru posljednjih vremena.

Ključno je pitanje:

Tko će se u Hrvatskoj opoganiti amazonskom sinodom?

Koji će hrvatski svećenik ili časna sestra “zaplesati” s Indijancima i pokloniti se odvratnoj Gai?

Citirani Instrumentum laboris amazonske sinode je dostupan svima na službenim stranicama sinode – uvjerite se sami što piše:

http://www.sinodoamazonico.va/content/sinodoamazonico/en/documents/pan-amazon-synod–the-working-document-for-the-synod-of-bishops.html

Umjesto Gai, mi se utječemo svetoj Bogorodici, Majci Spasenja.

Blažena Djevice, Gospe mila, pogledaj na nas – otvori oči posvećenim Božjim slugama u Hrvatskoj i odvrati ih od propasti lažne crkve!

Maria Assumpta koja uništavaš sva krivovjerja, moli za nas!

Pozivamo sve Križare da uvide važnost ovoga trenutka i prijetnje nadolazeće amazonske sinode i da ustrajno mole na ovu nakanu, kao i za obraćenje osoba koje smo spomenuli u članku, a koji danas djeluju na način da promiču i šire materijale koji vode u navedene hereze.

One Comment

  1. Robert Ivanović

    Sotona se znade prerušiti u anđela svjetla, iz usta mu znade teći med i mlijeko, ali s ciljem da te namami na tanki led, a tad će biti kasno za povratak. Molite duha svetog za dar raspoznavanja duhova. ISUS GOSPA SVETI JOSIP to je dobitna kombinacija
    Za Hrvatsku i hrvatski narod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *