Vatikan angažirao ogromnu homoseksualnu odvjetničku tvrtku, da uništi nezavisnu Katoličku web stranicu

U kolovozu 2017. godine  InfoVaticana, mali Katolički portal za vijesti iz Madrida, Španjolska, bio je iznenađen primanjem pisma od Baker & McKenzie, druge najveće pravne tvrtke na svijetu, u kojem se traži da InfoVaticana prenese svoju domenu ( www.infovaticana.com ) Vatikanskom državnom tajništvu. Razlog za zahtjev bio je da Vatikan navodi da posjeduje ekskluzivna prava vlasništva nad imenom fizičkog središta Katoličkog svijeta. U pismu se navodi da InfoVaticana ima sedam dana da to učini, a ako ne onda će to rezultirati izuzetno skupom tužbom.

InfoVaticana, koja je pokrenuta u svibnju 2013. godine,  kaže da je  “slobodan i nezavisan medij koji ima poziv da služi Katoličkoj crkvi i društvu”. InfoVaticana je pisala članke kritike o homoseksualnom utjecaju u Vatikanu, o Amoris Laetitia pape Franje itd.

Nevolja je započela 15. svibnja 2017. kada je InfoVaticana primila prvo pismo Baker & McKenzie u ime vatikanskog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina. “U pismu se tražilo da se prestane upotrebljavati amblema Vatikanske države i kombinirana slika InfoVaticane s prekriženim ključevima.

U kolovozu 2017. InfoVaticana je primila drugo pismo Baker&McKenzie, koje je ovaj put zahtijevalo da InfoVaticana uopće prestane upotrebljavati ime “InfoVaticana” i da preda domenu web stranice državnom tajniku. U pismu se tvrdi da su križani ključevi upotrijebljeni u aplikaciji InfoVaticane za njegov zaštitni logotip kršenje intelektualnog vlasništva Vatikana u obliku “državnih simbola”. Ako je to zapravo slučaj, tada bi Vatikan trebao podnijeti tužbe i protiv:

York Minster

Cross Keys Bank

I mnogih drugih.

No, tada je pismo Baker & McKenzie postalo još smiješnije, jer zahtjeva da se odmah prebaci u korist državnog tajnika, naziv domene www.infovaticana.com. Zašto? Jer:

“Naziv domene infovaticana.com (“Naziv prekršajne domene”) uključuje vokabular “INFOVATICANA” koji, kako se vidi, potiče javnost na pogrešno mišljenje o prirodi i podrijetlu usluge koju nudi.“

Drugim riječima, argument je da (ignorirajući da stranica InfoVaticana u odjeljku “o nama” jasno kaže da je to “slobodni i nezavisni mediji”) InfoVaticana daje dojam da je to službena Vatikanska stranica i stoga ne smije samo prestati koristiti bilo koji dio ili oponašanje službenih simbola Vatikanske države, već i predati naziv domene.

To bi bilo kao da savezna vlada SAD-a priopći USA Today da mora predati svoje ime i web domenu američkoj vladi jer je upotreba “SAD” ekskluzivna za vladu. Možda bi država New York trebala zahtijevati da New York Times preda svoje ime i domenu iz istog razloga. Isto tako bi bilo i sa America Magazinom.

Kao odgovor na pismo, InfoVaticana je zatražio pomoć pravnog tima koji je dao kompromis Baker & McKenzieu, predlažući da InfoVaticana prestane koristiti križane ključeve u svom logotipu, kao i sve druge slike koje mogu odgovarati službenim amblemima Svete Stolice. Prijedlog nije bio priznanje bilo kakve pogrešne radnje, nego čin dobre volje u želji da se izbjegne izazivanje zbunjenosti ili dojam da je InfoVaticana na bilo koji način uključena u Vatikan.

Odgovor Baker & McKenzie je bio naglašeno odbijanje pregovora, s ponovljenim zahtjevom da se ime domene mora prenijeti Vatikanskom državnom tajniku.

Ali to nije ni najgore.

Odvjetničko društvo koje je kardinal Parolin angažirao za rješavanje slučaja,  Baker & McKenzie, poznato je homoseksualno okupljalište.

U rujnu prošle godine ured Baker & McKenzie u Londonu implementirao je ” Smjernice za ravnopravnost spolova”.  

Baker & McKenzie je u prosincu 2017.  savjetovao homoseksualnu grupu pod nazivom “Stonewall”, jer se borila protiv onoga što je nazvano “ultra pravovjernom židovskom zajednicom Charedi”.

Godine 2016. Baker & McKenzie je imenovan ” najboljim mjestom za rad za LGBT jednakost ” od strane Kampanje za ljudska prava.

Ostaje da se vidi kakve će daljnje akcije Vatikan poduzeti protiv InfoVaticane. InfoVaticana (s pravom) odbija predati naziv domene svoje web stranice, a Vatikanski državni tajnik (kardinal Parolin) prijeti da će se uključiti u dugotrajnu pravnu bitku koja će neizbježno financijski uništiti InfoVaticanu. Baker & McKenzieovi razboriti argumenti o korištenju prekriženih ključeva i riječi “Vatikan” u imenu “InfoVaticana” vjerojatno nemaju snagu za pobjedu na sudu, ali bitke poput ovih imaju tendenciju iscrpljivanja, više nego pobjede. I cijelo vrijeme, veliki neprijatelj Katoličke crkve financirat će se s Katoličkim sredstvima, jer su neki disidentni klerikalisti u Kuriji ljuti zbog kritike samo jednog glasa.

https://onepeterfive.com/vatican-hires-high-powered-law-firm-to-take-down-independent-catholic-website/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *