Vatikan imenovao pro-gay svećenika Jamesa Martina savjetnikom Odjela za komunikacije

Vatikan je odabrao isusovačkog svećenika, koji gura Lgbt, za savjetnika svog Ureda za komunikacije. Ovaj odabrani svećenik je otac James Martin, progresivni Isusovac koji je urednik America časopisa. Martinova nova knjiga je naslovljena Izgradnja mosta: Kako Katolička Crkva i Lgbt zajednica mogu ući u odnos poštovanja, samilosti i suosjećanja.

U njoj Martin navodi kako Crkveni zaposlenici ne bi trebali biti otpušteni zato što idu protiv Crkvenog nauka odobravajući homoseksualna djela ili otvoreno objavljujući homoseksualnost jer „takva otpuštanja selektivno pogađaju Lgbt ljude“.

Nekoliko kardinala koje je imenovao papa Franjo podržavaju knjigu zajedno sa daleko lijevo orijentiranom otpadnicom sestrom Jeannine Gramick, koja je rekla da knjiga pokazuje kako se Krunica i zastava u duginim bojama mogu susresti u miru.

Na slici James Martin i  Jeannine Gramick

Kongregacija za nauk vjere je zabranila Gramick „svaki pastoralni rad koji uključuje homoseksualne osobe“. 2016.g. Martin je primio nagradu od New Ways Ministry, pro-gay skupine koju je osudila Kongregacija za nauk vjere te Katolički biskupi Ujedinjenih Država. New Ways Ministry se naziva gay službom za obranu i pravdu lezbijki, gay, biseksualaca i transgender (Lgbt) Katolika, te pomirbu unutar većine Kršćanskih i civilnih zajednica“. Dio njenog djelovanja je da „radi na promjenama u stavovima te promovira prihvaćanje Lgbt ljudi kao punopravnih i jednakopravnih članova Crkve i društva“.

Jezik Katekizma je „nepotrebno okrutan“ te „nepotrebno štetan“, tvrdio je, jer kaže da je jedan od najdubljih dijelova osobe – dio koji pruža i prima ljubav – nejasan u sebi.

Mnogi Katolici koji osjećaju privlačnost prema istom spolu, a još uvijek slijede Katolički nauk, ne slažu se s Martinom i s tim redukcionističkim pristupom.

Nakon što je predsjednik Trump ukinuo Obaminu naredbu o trangender wc-ima, Martinu je tvitalo preko 100 000 sljedbenika njegovu potporu tome da dječaci koriste wc za djevojčice i obrnuto.

Martin je rekao za časopis America da je vrlo sretan što može služiti Crkvi na ovaj novi način.

Vatikanski Odjel za komunikacije, u čijem će odjelu raditi Martin, vodi službenu Twitter stranicu pape Franje, Radio Vatikan i TV, kao i web stranicu Svete Stolice.

Michael Warsaw, ravnatelj EWTN-a, bio je imenovan savjetnikom Odjela za komunikacije, kao i drugi svećenici isusovci i dominikanci, nekoliko drugih svećenika te kadar Papinskog sveučilišta.

Dr. Dino Cataldo Dell’Accio, voditelj ICA Auditor pri Ujedinjenim narodima, bit će također savjetnik Vatikanskog ureda za komunikacije.

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-picks-pro-gay-jesuit-as-consultant-for-vatican-communications

2 komentara

  1. Ⅰ’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally eduсative and amusing, and
    let me teⅼl уou, you’vе hit the nail on thᥱ head.
    The issue is something which not еnough pеople are speaking intelligently about.
    I am very happy I stumbled across this during my hunt for something relating to thiѕ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *