Vatikan optužuje žrtvu, a brani zlostavljača

I baš kao što je Franjo i obećao, nakon tri mjeseca dolazi nam izvješće iz Vatikana, koje proglašava šokantno svjedočenje zlostavljanog ministranta ništavnim.

Sveta Stolica u nevjerojatnom obratu proglašava čitav slučaj protiv Kardinala McCarricka “neutemeljenim”.

 

Tadašnji ministrant, imao je samo 16 god. u vrijeme zlostavljanja koje se počelo događati 1972 god.

Franjin sadašnji najbliži čovjek od povjerenja Kardinal McCarrick, iskoristio je svoj položaj te pred samu Božićnu Misu u Katedrali Sv. Patrika, seksualno u sakristiji zlostavljao ovog dječaka.

 

 

Međutim Vatikan pokušava izokrenuti ovo zlostavljanje u tzv. “sporazumni snošaj”, unatoč činjenici da se u Sjedinjenim Državama osoba sa 16 godina proglašava maloljetnikom. 

Ipak Kanonski zakon, gleda na osobu koja ima 16 godina kao na punoljetnika.

 

Slično razmišljanje dijeli i naš poznati (ne po dobrom) Kardinal Blase Cupich, koji tvrdi kako i nije tako strašno kada se uhvati svećenika i mladića u seksualnom odnosu, ako su obojica pristali na njega !!!

 

Sve ovo zapravo govori kako Vatikan nije uopće zabrinut za ovu temu, ponašajući se kao da će sve biti zaboravljeno za par mjeseci, te kako je cilj zataškati a ne otkriti istinu.

 

Ali jedan slučaj zlostavljanja ipak bi mogao pokrenuti lavinu u korist žrtava ovog monstruoznog Kardinala. Radi se o James Green-u , kojeg je McCarrick počeo zlostavljati kada je Green imao samo 11 godina. Da stvar bude gora, upravo je McCarrick krstio Green-a kao novorođenče, i onda ga zlostavljao uzastopno 18 godina od njegove 11-te godine. 

Green je rekao kako je McCarrick bio blizak prijatelj njegovih roditelja.

Pozvao ga je jednog dana dok su svi bili u prizemlju kuće, da ga ispovijedi. Zatim su otišli na gornji kat gdje je McCarrick iskoristio priliku i počeo ga zlostavljati. Gotovo uvijek se to događalo kada bi ga McCarrick pozvao na ispovijed.  

 

Prema riječima Green-ovog odvjetnika Patricka Noaker-a, Kardinala McCarricka bi se moglo optužiti prema tri optužnice: seksualni kontakt sa maloljetnikom, seksualni kontakt sa odraslom osobom i seksualni kontakt sa pokajnikom za vrijeme ispovijedi.

Koliko je velik ovaj zločin govore riječi žrtve -Jamesa Greena : “učinio je da izgubim vjeru u Isusa Krista”.

 

Michael Voris iz Church Militant-a, rekao je kako Greenov odvjetnik mora biti brz ukoliko želi izvući pravdu protiv Vatikanskih pravnika, koji na bilo koji način žele odbaciti cijeli slučaj kako bi zaštitile zlostavljača kao i papi Franju koji ga je visoko pozicionirao.

https://www.lifesitenews.com/news/stunner-vatican-said-to-have-deemed-mccarrick-sex-acts-with-16-year-old-alt

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *