Vatikan potpisao dogovor sa komunističkom partijom Kine

Vatikan, Sveta Stolica je 22. rujna, potpisala “privremeni dogovor” sa Narodnom Republikom Kinom o imenovanju biskupa, objavio je Vatikan. Kao dio “šireg dogovora”, papa Franjo je odlučio primiti u punu crkvenu zajednicu, biskupe koji su zaređeni bez Pontifikalnog Mandata tj. one koje je “zaredila” komunistička partija Kine.

Ipak, Hongkonški Kardinal Joseph Zen, nedavno je nazvao ovaj očekivani sporazum sa ateističkom komunističkom Kinom “potpunom predajom”, koju pripisuje papi i visokorangiranim Vatikanskim službenicima, “koji predaju stado u vučje ralje.”

U izjavi objavljenoj iz ureda Svete Stolice, Vatikan je istaknuo kako je ovaj dogovor potpisan u Pekingu za vrijeme sastanka između Msgr. Antoine Camillierija, zamjenika odnosa za javnost Svete Stolice i Mr. Wang Chao, zamjenika ministra Vanjskih poslova Narodne Republike Kine.

“Za vrijeme sastanka potpisan je sporazum o imenovanju biskupa” naveo je Vatikan.

Sveta Stolica opisala je sporazum kao “plodonosan, stupnjevit i recipročan pristup.”

U kratkom priopćenju objavljenom prema lokalnom vremenu 1:30 iz Rima, Vatikan je rekao kako je papa Franjo odlučio prihvatiti devet biskupa koje je imenovala komunistička partija Kine, u puno zajedništvo sa Katoličkom Crkvom.

Glavni tajnik Vatikana Kardinal Pietro Parolin, ujedno i jedan od glavnih pregovarača, također je pohvalio ovaj dogovor.

U isto vrijeme prema bilješkama ureda za ljudska prava, zadnjih mjeseci Komunistička Partija Kine pojačala je represivne mjere u regijama gdje se nalaze katolici, zatvarajući Crkve i ljetne kampove mladih, paleći biblije i trgajući križeve.

Kardinal Zen je rekao “To je potpuna predaja. To je izdaja naše vjere. Nema drugih riječi za to.”

Prema raznim svjetskim izvorima, u Kini u ovom trenutku ima oko 12 milijuna katolika. Svi oni zadnjih godina strepili su od potencijalnog dogovora Vatikana sa komunističkim režimom Kine, koji ih je na razne načine tlačio zbog svjedočenja njihove vjere. 

Sada, kada dolaze vijesti o postignutom sporazumu, oni se osjećaju potpuno napuštenima od vrha svoje Crkve za koju su toliko godina krvarili.

Osim toga dolaze informacije da će oni biskupi koji se ne budu slagali sa zahtjevima Kineske vlade biti smijenjeni od strane Vatikana.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-vatican-signs-provisional-agreement-with-china-on-appointment-of-b

Hrvatski biskupi, koji su najbolje poznavali situaciju u bivšoj komunističkoj Jugoslaviji, kao i sve metode njihovog represivnog sustava na Katoličku vjeru, te koliki su svećenici mučki ubijeni od toga sustava svjedočeći vjeru u Krista, trebali bi dati podršku prema 12 milijuna vjernih Katolika Kine, koji su ovim sporazumom prepušteni na milost i nemilost aktualnom režimu Kineske vlade.

Nadamo se da će više klerika I vjernika u Hrvatskoj I u svijetu, na temelju ovakvih događaja progledati I uvidjeti, da u Vatikanu vlada sinergija antikatolicizma.

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *