Vatikan se priprema izdati dva dokumenta o “rodnoj ideologiji”

RIM, 15. ožujka 2018. – Kongregacija za nauk vjere (CDF) i Kongregacija za katolički odgoj se priprema za objavljivanje dokumenata o “rodnoj teoriji”, radikalnoj ideologiji transrodnosti. 

Dokument Kongregacije za katolički odgoj za koji se očekuje da će biti pušten u naredna dva mjeseca, neće “ući u srce rasprave”, rekao je nadbiskup Angelo Vincenzo Zani. Umjesto toga, ponovit će “važna obrazovna načela”.

Dokument CDF-a otići će “dublje” u to pitanje, rekao je Zani. Nejasno je kada će taj dokument biti objavljen.

Rodna ideologija drži da se osoba može roditi s tijelom koje ne odgovara njegovom “percipiranom” muškom ili ženskom identitetu. Ideologija tvrdi da su operacije i hormoni potrebni kako bi tijelo izgledalo kao spol s kojim se “identificira”. Crkva odbacuje tu ideologiju, poučavajući da Bog stvara osobe kao muško ili žensko te da su tijelo i duša tako sjedinjeni da tvore jedno cjelovito biće. Prema Crkvenom nauku, nemoguće je “biti rođen u pogrešnom tijelu”.

Kako izvještava Aleteia, nadbiskup je rekao da “katoličko obrazovanje ima ulogu u vezi sa seksualnim obrazovanjem, kako bi ga integriralo u potpuno ispunjenje čovjeka”.

Katolički biskupi već upozoravaju vjernike o rodnoj teoriji.

Katoličke škole sada se moraju baviti studentima koji zahtijevaju korištenje kupaonice određene za suprotni spol. Uspon transgenderizma također je donio neizvjesnu budućnost jednog spola, što je obilježje mnogih Katoličkih škola.

U 2000. godini CDF je izdala povjerljive smjernice biskupima, ukazujući kako postupci “promjena spola” ne mijenjaju spol osobe. Dokument je naložio biskupima da nikad ne mijenjaju spol koji je naveden u župnom krštenju i rekli da Katolici koji su podvrgnuti postupcima “promjena seksualnosti” ne ispunjavaju uvjete za ženidbu jer će u crkvi biti u braku s nekim od istog spola.

U 2015. Američki katolički biskupi izdali su nastavni dokument o Božjem dizajnu za ljudsku seksualnost.

“Stvaranjem ljudskog bića čovjeka i žene, Bog daje osobno dostojanstvo jednako njemu i njoj”, izjavili su, citiranjem stavka 2393 Katekizma. “Svako od njih, muškarac i žena, treba priznati i prihvatiti svoj seksualni identitet”.

“Osim kada se izvode iz strogo medicinskih razloga, namjerne amputacije, sakaćenja i sterilizacije izvršene na zdravim osobama protive se moralnom zakonu”, rekli su o “promjeni spola”.

Zatim je se 2017. godine konferencija katoličkih biskupa Sjedinjenih Država pridružila priopćenju sa drugim vjerskim vođama upozoravajući: “Djeca su posebno zakinuta kad im je rečeno da mogu promijeniti njihov spol ili, nadalje, im se daje hormone koji će utjecati na njihov razvoj i eventualno ih učiniti neplodnima kad odrastu. “

“Rodna ideologija šteti pojedincima i društvima sijanjem konfuzije i sumnji u sebe”, navodi se u priopćenju, a to je “lažna ideja” da netko može promijeniti spol.

Kanadski katolički biskupi također su govorili protiv teorije roda, kao i drugi biskupi širom svijeta.

https://www.lifesitenews.com/news/vatican-will-issue-two-documents-on-gender-theory

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *