Vatikanska Akademija će se fokusirati na imigraciju umjesto na abortuse, na zaprepaštenje pro life skupina

Na prvom okupljanju renovirane Pontifikalne Vatikanske Akademije za život postavili su se neki budući ciljevi koji će se okrenuti od abortusa i uključiti imigraciju i okoliš.

Neki govore kako je Akademija skrenula sa svoga puta.

“Očito je da biti pro- lifer znači, nanovo razmisliti o vrijednostima života koji se ne može svesti na bioetičku perspektivu” – rekao je Nadbiskup Vincenzo Paglia na press konferenciji.

“Reformirana Pontifikalna Akademija za život više je zabrinuta za globalni humanizam, a ovaj novi program drastično se razlikuje od prethodnog usmjerenja Akademije” , rekla je Maria Madise, koja je internacionalni direktor Društva za zaštitu nerođene djece i predstavnik Glasa obitelji. 

Predsjednik Lepanto Instituta Michael Hichborn rekao je : ” Preoblikovanje rada Pontifikalne Akademije za život je još jedan način kako je đavao sakrio najveću grozotu našeg doba”.

“Zločini abortusa, eutanazije, kontracepcije i homoseksualnosti, koje je Papa Ivan Pavao II nazvao, Kulturom smrti, naveliko prevazilaze probleme imigracije, okoliša i materijalnog siromaštva”, rekao je za Life Site News.

“Iako se Pontifikalni Koncil za pravdu i mir i Pontifikalna Akademija za znanost već bave problemima izbjeglica i tzv. klimatskih promjena” naglasio je Hickborn “ovo guranje i Pontifikalne Akademije za život može se shvatiti samo kao još jedan napad na ovu Akademiju i njezin izvorni mandat.”

Podsjetimo se papa Franjo je reorganizirao Akademiju za život ustanovljenu od Pape Ivana Pavla II, čiji su glavni ciljevi bili prokreacija, in vitro fertilizacija, genetska terapija, eutanazija i abortusi, otpustivši gotovo sve istaknute članove sa pro-life stavovima, a u isto vrijeme imenovavši 45 novih članova u lipnju ove godine. Također je objavio novi statut Akademije u kojem se više ne zahtijeva potpisivanje deklaracije o zaštiti Crkvenih Učenja od strane članova Akademije. 

Bivši 15-godišnji član ove Akademije Judie Brown ostala je zaprepaštena sa novim smjerom Akademije. 

“Gnusno je i pomisliti da okoliš i imigracija sada postaju jednaki zaštiti ranjivih ljudskih stvorenja kojima se prijeti i ubija svakodnevno diljem svijeta.” rekla je Brown.

“I ne samo to, nego i skandalozno spominjanje Paglie (predsjednika ove Akademije) kako se više neće slaviti Crkveni najdublji dokument, Humane Vitae, puno govori o tome što se događa u Vatikanu ovih dana. To nije dobro i bojim se da se Ivan Pavao II okreće u grobu na ove događaje. Akademija je potpuno izgubila put i zahvaljujem Bogu svaki dan da sam otišla na vrijeme jer bi inače morala dati otkaz iz protesta.”, rekla je Brown.

Maria Madise je zaključila kako bi novi ciljevi Akademije bili realni tek onda kada bi se prethodni ciljevi postigli. Ali: “sa napredujućim abortusima, koji ubijaju više ljudi nego bilo koji rat u ljudskoj povijesti, te široko rasprostranjenom uporabom kontracepcije, uključujući i abortivna sredstva, problemi su daleko od riješenih” 

“Tragično, zlo abortusa, namjerno ubijanje nevine djece, grijeh koji vapi u nebo za kaznom, čini se prima manje pažnje nego siromaštvo i okoliš.” rekla je Madise.

“Ako izgubimo iz vida ono što je istinski zlo, nećemo znati niti ono što je istinski dobro”, zaključila je Madise.

https://www.lifesitenews.com/news/vatican-academy-will-focus-on-immigration-instead-of-abortion.-pro-lifers-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *