Vatikanska akademija tweetovala priču New York Timesa koja podupire kontrolu stanovništva

VATIKAN, 7 veljače 2018 – Vatikanska Papinska akademija znanosti je tweetovala jučer bez komentara New York Timesov članak o ljudima koji koriste kontracepciju kako bi zaustavili rađanje djece zbog straha od „klimatskih promjena”. 

U  članku New York Timesa piše da su neki ljudi “akutno svjesni da je dijete jedno od najskupljih akcija koje mogu poduzeti protiv okoliša” i stoga koriste umjetnu kontracepciju kako bi spriječili da se to dogodi.

“Da se ne radi o klimatskim promjenama, Allison Guy je rekla da bi sutra odustala od kontrole poroda”,  izvijestio je The  Times.

Katolička Crkva uči da je umjetna kontracepcija intrizički zla jer razdvaja ujedinjene i prokreativne svrhe bračnog čina.

Nakon tweetovanja linka na pro-kontracepcijsko izvješće, Akademija prosljeđuje tweet nekoliko sati kasnije predlažući da „pro-life” znači ekologizam.

“Ne možete sebe zvati „zagovornikom života” osim ako ne stanete protiv svake prijetnje životu – katastrofe klimatskih promjena, rata i trgovine oružjem, gospodarskog sustava s ogromnim količinama isključenosti i nejednakosti.” tweet, kojega je napisao jedan zaposlenik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). “Morate stajati s papom Franjom.”

Anthony Annett, pomoćnik ravnatelja u Odjelu za komunikacije MMF-a, sastavio je tweet. Odgovorio je na temu koju je započeo pro-life Twitter korisnik koji je tražio od Papinske akademije da “primi na znanje” da Crkva mora “poslati poruku nade” kao odgovor na članak New York Timesa o ljudima koji odbijaju djecu zbog straha od klimatskih promjena.

Na računu akademije odgovorili su rekavši da je papa Franjo iz enciklike ” Laudato Si” dao “nadu … o zajedničkom domu”.

Biskup Marcelo Sánchez Sorondo, kancelar za Papinsku akademiju za znanost, jučer je podigao obrve širom svijeta kada je rekao da je komunistička Kina koja čini masovne prisilne pobačaje, koja zloupotrebljuje ljudska prava, “najbolja” u provođenju Katoličke socijalne doktrine.

Prošle godine, na konferenciji u Vatikanu pod nazivom “Biološko istrebljenje”, Sorondo je rekao svjetskim poznatim pro-pobačajima i pro-kontracepcijskim zagovornicima kontrole populacije da je Crkveno učenje o reprodukciji nejasno. Sorondo je bio instrument u dovođenju promicatelja kontracepcije, pobačaja i kontrole stanovništva na razgovore na brojnim kongresima održanima u Vatikanu.

“Znamo dio, ali ne sve doktrine Crkve” o plodnosti i rađanju” , rekao je .

“Mnogo puta, ne znamo točno što je nauka Crkve – znamo dio, ali ne i sve doktrine Crkve o pitanju plodnosti”, rekao je Sorondo.

Biskup je tada dodao da će “obrazovanje” pomoći ženama da imaju manje djece, jedno ili dvoje, a ne “sedmoro”.

“Mnogi svećenici mi kažu da je veliko rješenje za pitanje rađanja obrazovanje žena”, rekao je Sorondo.

“Kada imamo obrazovanje, nemamo djecu”, rekao je. “Nemamo sedmoro djece. Možda imamo jedno dijete, dvoje djece. Ne više.”

https://www.lifesitenews.com/news/pontifical-academy-of-sciences-tweets-story-supporting-population-contro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *