Vatikanski samit o zlostavljanju proglasio da homoseksualnost nije grijeh

Rim, veljača 21. 2019. god. – Ključni organizator Vatikanskog samita o klerikalnom zlostavljanju koji se upravo odvija u Rimu, izjavio je pred brojnim novinarima da homoseksualnost nije odgovorna za grijeh.

Nadbiskup Charles Scicluna sa Malte, koji obavlja službu pomoćnog tajnika Kongregacije za Nauk Vjere, rekao je na press konferenciji tijekom samita: “homoseksualnost i heteroseksualnost samo su ljudska stanja koja postoje, ali nisu grijeh.”

 

 

Njegova izjava došla je kao odgovor na pitanje Talijanskog novinara Sandro Magistera, koji je pitao Nadbiskupa Sciclunu “zašto niti jednom riječ homoseksualnost nije spomenuta na otvaranju samita, posebice zato što 80 % žrtava klerikalnog zlostavljanja čine adolescenti dječaci?”

 

Zapravo niti jedan govornik, kao niti lažni prorok, nije imenovao glavni grijeh zlostavljača, a to je sodomija ili homoseksualnost.

 

Nakon toga novinar je upitao nadbiskupa Sciclunu : “Da li je riječ homoseksualnost namjerno izbačena iz predavanja, kao i brošura koja je podijeljena slušateljima samita?”

 

Nadbiskup Scicluna odgovorio je :”Vi govorite o homoseksualnosti, a netko bi mogao govoriti o heteroseksualnosti. To su sve ljudske pojavnosti koje postoje. Ali to nije nešto što predstavlja grijeh. Ne bih se nikada usudio prozvati jednu kategoriju kao onu koja uzrokuje grijeh. Sve one imaju jednaku sklonost grijehu.” – rekao je Nadbiskup Scicluna.

 

Njegove primjedbe jasno izjednačavaju grijeh preljuba sa sodomijom.

Međutim, Katekizam Katoličke Crkve govori i uči potpuno drugačije od pomoćnog tajnika Kongregacije za Nauk Vjere – Nadbiskupa Sciclune.

“Homoseksualna djela težak su čin izopačenosti, a homoseksualna sklonost predstavlja objektivni nered i ne proizilazi iz ispravne privlačnosti i seksualne komplementarnosti”, navodi Katekizam Katoličke Crkve.

 

Mnogi su stoga riječi nadbiskupa Sciclune komentirali kao još jedan u nizu pokušaja da se ciljano izbjegne pitanje homoseksualnosti, te se na taj način nastavi štititi visokopozicionirane prelate homoseksualce, koji još uvijek čine nemali broj u Vatikanu.

Osim toga, ovo je siguran znak da otvoreno pismo Kardinala Raymonda Burkea i Waltera Brandmullera, koji su pozvali biskupe da podignu svoje glasove protiv moralne korupcije Crkve, potpuno ignoriraju u Vatikanu.

 

Napomena: Onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *