Venecuelanci protestiraju zbog Franjine podrške socijalističkoj vlasti Venecuele

(Karakas) Kasno poslijepodne 07.05., Venecuelanska biskupska konferencija je objavila pismo pape Franje o situaciji u Venecueli. Pismo je naslovljeno biskupima. Pismo, datirano 05.05. izražava papinu zabrinutost za tešku situaciju u kojoj narod Venecuele živi.

Jučer na Trgu Sv. Petra, vjernici Venecuele sa crnim križevima privukli su pažnju molitvom Kraljice Neba. Imena mrtvih napisana su bijelom bojom na crnim križevima, koji su bili upucani ili ubijeni u zadnjem protestu protiv socijalističke diktature Nikolasa Madura.

Mrtvi Venecuele kao podsjetnik papi Franji.

Tihi protest, ne samo da je privukao pažnju svijeta na situaciju u Latinskoj zemlji, koja je bila pod “Bolivijskom revolucijom” 19 god.. Protest sa crnim križevima je također i odgovor na pismo pape Franje biskupima. To je poziv da se pridruži ljudima Venecuele i odustane od svoje podrške za PSUV (Partido Socialista Unido de Venezuela) režim. Do današnjeg dana, Franjo nije spreman na taj korak, u svom pismu biskupima. U njemu on ponavlja svoj poziv za “dijalog” sa vlasti i postizanje “dogovora” sa režimom.

Kardinal Jorge Urosa i vjernici protestirali su protiv tlačenja Socijalističke diktature u Nedjelju u Rimu sa križevima u svojim rukama. Papa jednostavno ignorira činjenicu da režim, koji se naziva “revolucionarnim” upotrebljava “dijalog” kako bi “ugušio narod” i dobio vremena da nametne još teže opresivne mjere da zadrži vlast. Ovaj kriticizam također dotiče papu Franju koji je optužen da podržava režim i želi razdijeliti opoziciju.

Don Jose Palmara, jedan od najpoznatijih svećenika Venecuele, optužio je papu za “potpuno ignoriranje situacije u Venecueli”

http://eponymousflower.blogspot.hr/2017/05/venezuelans-protest-popes-support-for.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *