Viganò: Fratelli Tutti je pisao mason, a ne „Kristov vikar“

Nedavno smo najavili na ovim stranicama da Bergoglio priprema novu „encikliku“ pod nazivom Fratelli Tutti, za koju se već tada govorilo da će u skladu s tzv. Deklaracijom iz Abu Dhabija promicati masonske ideale ljudskog bratstva i lažni humanizam.

Kao što ste vjerojatno već obaviješteni Fratelli Tutti je izašao i odmah podigao prašinu. Među prvima koji su reagirali bio je i pravovjerni nadbiskup Viganò, koji je za web stranicu AldoMariaValli.it ovoga tjedna izjavio:

Letimično čitanje Fratelli Tutti pokazuje da ju je pisao mason, a ne “Kristov vikar”.

Eto, nadbiskup Viganò razotkriva tko je i što onaj kojeg neki i danas nazivaju „papa Franjo“. Viganò smatra da u dokumentu nema „ništa katoličko“.

Za lažnoga proroka Viganò kaže da je „falsifikator stvarnosti“ koji „laže s izravnosti bez premca“.

Viganò tako navodi Bergoglijevu tvrdnju u spomenutome dokumentu kako je Sveti Franjo u razgovoru sa sultanom izbjegao „dijalektički sukob nametanjem doktrina“.

Viganò kaže da je ova insinuacija Bergoglijeva falsifikacija povijesti, te da je Sveti Franjo pokušao obratiti sultana.

I dok Bergoglio u Fratelli Tutti tvrdi da se bratstvo ostvaruje kroz pripadništvo čovječanstvu, Viganò napominje da je istinsko bratstvo moguće jedino ako imamo Boga za Oca kroz sjedinjenje u Isusu Kristu.

Neizbježno poglavlje o koronavirusu u dokumentu Fratelli Tutti Viganò komentira kao Bergoglijevo robovanje globalističkim planovima.

Viganò zaključuje kako Fratelli Tutti čini Bergoglijev „ideološki manifesto“ njegovu „ispovijest masonske vjere“ i kandidaturu za „predsjedavanje univerzalnom religijom“ kao i predstavljanje Bergoglija kao „službenika novog svjetskog poretka“.

6 komentara

 1. Vedran

  Nadbiskupova osuda je potpuno primjerena zavodljivom praznorječju lažnog proroka i antikrista. U nas je, nešto blažim tonom ali na istoj liniji, komentirala Snježana Majdandžić Gladić na portalu Vjera i djela što je svakako ohrabrujuće i lijepo za čuti. Biskup Uzinić s druge strane nastavlja sramotiti hrvatsku crkvu istupajući na svom facebook profilu samo dan nakon što je lažni prorok u Rimu objavio F.T. prikrivajući pokušaj razaranja Crkve navodnim tumačenjima mogućih “nejasnoća”. Razuman čovjek će se zapitati kako on to tako brzo razumije te nejasnoće? Je li dobio tekst ili upute kako ga tumačiti puno prije?

 2. Zvonimir

  Lažni prorok u oštroj kritici moderne ekonomije: “Privatno vlasništvo ne može uvijek biti apsolutno pravo, dogma neo-liberalizma ne nudi rješenja, a društva se moraju suočiti s destruktivnim posljedicama imperije novca” Ovo je izjava lažnog proroka od par dana i ona je u funkciji otvaranja puta za komunizam kojeg će antikrist promovirati kao spasonosno rješenje za čovječanstvo koje će se uskoro naći u totalnom kolapsu jer će ekonomija kolabirati usljed sunovrata bdpa u većini nacionalnih ekonomija u svijetu i rata planetarnih razmjera koji je na pragu. Domino efektom slijedi sunovrat burzi i propast monetarnog sustava te protoka robe i kapitala neće više biti što će zaposljedicu imati glad planetarnih razmjera.

 3. ivan

  “Privatno vlasništvo ne može biti uvijek apsolutno pravo…” kaže Lažni prorok, u svojoj novoj Enciklici. Ova izjava je još jedno Lažno proroštvo “in flagranti” ! Biblijska je i Božja istina da je privatno vlasništvo APSOLUTNO pravo! Neotuđivo! Neuništivo! Dakle Ova Enciklika nije u skladu sa Svetim pismom! Božja Zapovijed štiti privatno vlasništvo sa: NE UKRADI ! Bez apsolutnog vlasništva nema ni naše odgovornosti pred Bogom u socijalnim odnosima. itd.

 4. vjekoslav

  Dodjelom nagrade Karlo Veliki, masoni su još na početku Bergogliovog pontifikata jasno ukazali da je on jedan od njih. Oni dodjeljuju nagrade samo svojima ili onima koji poput njih promiču luciferijanske globalističke masonske agende. Njegov izbor za papu su mnoge masonske lože diljem svijeta (kao i poznate masončine 33 stupnja) s oduševljenjem pozdravili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *