Viganò je rekao istinu. To je sve

Bergoglio je izbjegao odgovoriti na pitanje o teškim optužbama, kako je znao da je kardinal McCarick zlostavljač, te unatoč tome maknuo sankcije koje mu je nametnuo Papa Benedikt XVI i na taj način postao suodgovornim u brojnim zlostavljanjima.

Na tradicionalnoj press konferenciji u avionu, kojim se Franjo vraćao u Rim nakon posjeta Irskoj sa Svjetskog Susreta Obitelji, novinari su ga ispitivali o aktualnim optužbama.

Novinar CBS-a:

“Dobra večer, sveti oče. Vraćam se na subjekt seksualnog zlostavljanja. U pismu Nadbiskup Carlo Maria Vigano kaže kako je imao osobni razgovor sa vama u Vatikanu, te da je tijekom tog razgovora, vas eksplicitno obavijestio o seksualnim zlostavljanjima Kardinala McCarricka. 

Također nadbiskup je rekao da je Papa Benedikt XVI sankcionirao McCarricka da ne može držati Mise, niti živjeti u samostanu sa drugim seminarcima kao ni putovati.

Da li je ovo istina?

“Pročitajte izjavu pozorno sami i donesite svoj vlastiti sud. Neću reći niti jedne riječi o ovome” rekao je papa Franjo.

Odbijanje iskrenog odgovora o ovako bitnim stvarima vidjeli smo samo kod određenih političara, kada se angažiraju mnogi savjetnici koji bi trebali zataškati aferu ili skandal, ili kada se optuženika suoči sa čvrstim dokazima te mu se savjetuje da ništa ne govori nego da uzme odvjetnika, jer sve što kaže može se upotrijebiti protiv njega na sudu.

(Carlo Maria Viganò)

U međuvremenu, katolička novinska agencija (CNA) dobila je kratku izjavu monsinjora Jean-François Lantheaume, bivšeg prvog savjetnika nunciature u Washingtonu, čiji je posao bio informirati kardinala McCarricta o sankcijama koje mu je nametnuo papa Benedikt XVI. Lantheaume, koji je odbio dati intervju, samo je potvrdio istinitost Viganòova izvješća.

“Viganò je rekao istinu. To je sve “, rekao je Lantheaume, pisanim odgovorom na CNA.

https://onepeterfive.com/pope-refuses-to-answer-questions-about-vigano-accusations-as-another-former-vatican-diplomat-confirms-the-report/

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *