Vijeće Zvijeri službeno zahtijeva legaliziranje abortusa: nema prava na prenatalni život

Malta, 26. 02. 2018., povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe inzistira: “Malta mora legalizirati abortuse, jer to je pitanje ljudskih prava i jednakosti.”

Malena Katolička zemlja Malta, zabranjuje abortiranje beba. Ipak, dozvoljava kontraceptive, uključujući i neke koji djeluju abortivno.

Nils Muižnieks iz Vijeća Europe, navodi kako prema Europskoj konvenciji za ljudska prava, zakoni država moraju osigurati legalan i siguran pristup abortusima. 

Svjestan sam da se neki ne slažu sa abortusima na temelju prenatalnog prava na život. Ipak, nakon detaljne analize, kako se pravo na život interpretira u srži ugovora, jasno mi je da se ovo pravo ne odnosi na period prije rođenja i da međunarodni zakoni za ljudska prava, ne prepoznaju prenatalno pravo na život.” rekao je Muižnieks

“Nadalje, siguran i legalan abortus predstavlja dio prava na zdravlje”, nastavlja Muižnieks.

Muižnieks ide i korak dalje u svojim nebuloznim izjavama. 

On predlaže načine kako će Malta što bolje osigurati standardizaciju ovih “ljudskih prava”, kroz otvaranje rasprave koja bi trebala omogućiti zastupnicima u parlamentu, donošenje novih zakona, koji će dozvoliti abortus na zahtjev i na taj način zaštititi pravo žena na zdravlje.

„Osim toga žene ne bi trebale snositi nikakve financijske troškove kod obavljanja abortusa.“

2017 god. Malta je legalizirala istospolne “brakove”.

https://www.lifesitenews.com/news/council-of-europe-official-demands-malta-legalize-abortion-there-is-no-pren

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *