Visokorangirani svećenik uhvaćen u kokainskoj orgiji u vatikanskom stanu

Vatikanskog monsinjora visokoga ranga koji je tajnik jednog od najbližih suradnika pape Franje uhitila je vatikanska policija nakon što su ga zatekli kao domaćina homoseksualnih kokainskih orgija u zgradi neposredno uz Baziliku sv. Petra.

Monsinjora Luigia Capozzia (49 godina) uhitila je vatikanska žandarmerija u raciji prije dva mjeseca, koja se dogodila u bivšoj palači Svetoga ureda.

Dok su vodeći vatikanski dužnosnici šutjeli o raciji, talijanski mediji došli su do priče prošloga tjedna nakon što su primili unutarnje informacije.

Vatikanska policija navodno je uhvatila monsinjora, kojega su talijanski mediji nazvali “gorljivi zagovornik pape Franje”, nakon što su se stanari u zgradi više puta žalili na stalne dolaske i odlaske posjetitelja tijekom cijele noći. Zgradu trenutno koriste različiti visokopozicionirani predstavnici Crkve, uključujući prefekte, predsjednike i tajnike Rimske kurije.

Capozzi, koji se na svojoj stranici LinkedIn naziva “stručnjakom za kanonsko pravo i dogmatsku teologiju”, uspio je izbjeći sumnju talijanske policije pomoću luksuznog BMW automobila s registracijama Svete Stolice, što ga praktički čini imunim na zaustavljanje i pretraživanje. Ova privilegija, obično rezervirana za visoke prelate, dozvolila je monsinjoru da prenese kokain za česte homoseksualne orgije, a da ga talijanska policija pritom ne zaustavi.

Talijanska novinska služba Il Fato Quotidiano prenijela je da je zasebni ulaz zgrade u Vatikan, izvan vatikanskih zidina, bio “savršen” za ilegalnu aktivnost.

“Njen glavni ulaz zapravo izlazi na trg Svetog Ureda koji je već teritorij Italije i izvan kontrole Švicarske garde i žandarmerije. Svatko, danju i noću, može slobodno ući u Vatikan ovim ulazom bez nadzora i bez, naravno, unosa u evidenciju. Savršeno mjesto za uživanje u povlasticama ekstrateritorijalnosti, bez podvrgavanja inspekcijama talijanske države ili onima Vatikana”, napisala je novinska služba.

U vrijeme uhićenja, Capozzi je navodno bio toliko drogiran da je na kratko vrijeme bio hospitaliziran radi detoksikacije u klinici Pija XI. u Rimu. Trenutačno je u nepoznatom samostanu u Italiji gdje prolazi kroz duhovnu obnovu, izvijestili su talijanski mediji.

“Mislimo da sanjamo: na mnoge tužne načine, današnji Rim izgleda kao da je pao niže od rimskih Borgija”, izvijestio je Riposte Catholique.

Capozzijevo uhićenje dolazi na pragu njegovog postavljanja za biskupa prema preporuci njemu nadređenog kardinala Francesca Coccopalmerija, vrhovnog kanonika Vatikana.

Coccopalmerio, predsjednik Papinskog vijeća za tumačenje pravnih tekstova, jedan je od najbližih suradnika pape Franje i njegov gorljivi pristaša.

Ranije ove godine, vatikanska izdavačka kuća objavila je uz fanfare kardinalovu knjigu u kojoj je obranio Franjinu pobudnicu Amoris Laetitia iz 2016. godine dopuštajući katolicima koji žive u preljubu i neoženjenim katolicima koji žive u bludu Svetu Pričest. Coccopalmerio je tvrdio da je knjiga vlastiti osobni pogled na to pitanje i da nije nosila zakonodavnu težinu.

Kardinal je kasnije branio svoje tumačenje Amorisa, iako je proturječio višegodišnjem Katoličkom Nauku, navodeći da se ono što je napisao ne razlikuje se od razgovora s papom o toj temi.

“Razgovarao sam s papom prethodno o tim pitanjima, a uvijek smo mislili isto”, rekao je. Coccopalmerijevu knjigu kasnije je pohvalio američki kardinal Blase Cupich, koji je u predgovoru engleskoga izdanja knjige rekao da “u potpunosti odgovara tradicionalnom crkvenom nauku o braku, ali je također u skladu s prihvaćenim standardima pastoralnog pristupa koji su pozitivni i konstruktivni.”

Činjenica da je upravo Coccopalmerijev povjerljivi tajnik bio taj koji je stajao iza orgija daje kardinalovim prošlim izjavama o “pozitivnim elementima” gay parova značajnu težinu. U intervjuu za Rossoporpor iz 2014. godine, kardinal je rekao da, iako Crkva smatra “nedopuštenim” homoseksualne odnose, katolički vođe, poput njega, moraju “naglasiti” “pozitivne stvarnosti” koje je su prisutne u homoseksualnim odnosima.

“Ako upoznam homoseksualni par, odmah primjećujem da je njihov odnos nezakonit: to doktrina kaže, što ja ponovo potvrđujem s apsolutnom sigurnošću. Međutim, ako ostanem na doktrini, više ne gledam na osobe. Ali ako vidim da dvije osobe doista vole jedno drugo, čine djela ljubavi prema onima kojima je potrebna, na primjer … onda mogu također reći da, iako odnos ostaje nedopušten, pozitivni elementi se pojavljuju u dvjema osobama. Umjesto da zatvorim oči na takve pozitivne stvarnosti, ja ih naglašavam. Treba biti objektivan i objektivno prepoznati određeni pozitivni odnos, koji je sam po sebi nezakonit “, rekao je u to vrijeme.

Kad je novinar napomenuo da su neki sudionici na Sinodi o obitelji vodili takav smjer prema homoseksualcima, Coccopalmerio se složio. Zatim je odmah kritizirao one koji su se bojali da će “vrednovanje pozitivnih elemenata” homoseksualnih odnosa “potkopati” crkvenu doktrinu o braku i seksualnosti, rekavši da je takav zaključak bio “problematičan”.

Biskup Athanasius Schneider iz Kazahstana istaknuo je u govoru u Washintonu prošlog listopada moralni princip da “hereza” uvijek ide ruku pod ruku s “nečistim životom”. Gdje je hereza, tu je i seksualna nemoralnost, rekao je.

Michael Hichborn, predsjednik američkog Instituta Lepanto, rekao je da sumnjiči Coccopalmerija da je znao za orgije.

“Imajući u vidu praćenje i šaputanje u Vatikanu, toliko malo je vjerojatno da kardinal Coccopalmerio nije bio svjestan gnusne aktivnosti monsinjora Capozzija da je to apsurdno. Zapravo, kada razmotrimo dokument od 300 stranica o homoseksualnom lobiju koji je bio predan papi Benediktu XVI. neposredno prije nego što je podnio ostavku, vjerojatnost je da su mnogi koji rade u Vatikanu bili potpuno svjesni onoga što je Capozzi radio i da se takve aktivnosti odvijaju među drugim svećenicima”, dodao je.

79-godišnji kardinal je daleko iznad dobi umirovljenja, postavljene na 75 godina. Usprkos tome, papa Franjo zadržao ga je na tom mjestu. Ova činjenica postaje sve interesantnija zbog nedavnog Franjinog uklanjanja 69-godišnjeg kardinala Gerharda Mullera, prefekta Kongregacije za Nauk Vjere, sa njegove pozicije prošlog tjedna. Muller je, za razliku od Coccopalmerija, prihvaćao pravovjerno stajalište od početka Franjinog pontifikata, suprotstavljajući se liberalnom tumačenju Amoris Laetitie kojeg su favorizirali Franjine pristaše.

LifeSiteNews je kontaktirao Ured za tisak Svete Stolice kako bi dobio komentar na homoseksualnu orgiju koja se dogodila u vatikanskoj zgradi visokog prelata, ali nismo dobili odgovor.

Hichborn je rekao da se homoseksualna orgija koja se događa neposredno pored sv. Petra otkriva “masovni otpad” koji se trenutno događa unutar Katoličke crkve na najvišim razinama.

“Vatikan sada postaje epicentar masovne apostazije koji se trenutno događa unutar Katoličke crkve”, rekao je za LifeSiteNews.

Zanimljivo je napomenuti da je, unatoč Capozzijevom uhićenju prije nekoliko mjeseci, on još uvijek naveden kao aktivni djelatnik na internetskim stranicama Papinskog vijeća za tumačenje pravnih tekstova.

Hichborn je rekao da neprijatelji sada Crkvu pokušavaju uništiti iznutra.

“Znamo za činjenicu da su komunisti i homoseksualci posebno angažirani još od 1920-ih i da se infiltriraju na sjemeništima. To je bio zajednički napor da se uništi Crkva iznutra. Ovo što gledamo je vrhunac gotovo 100-godišnjih napora koji se sada odigrava “, rekao je.

Hichborn je rekao da vjerni katolici ne smiju napustiti svoju Majku Crkvu pred takvim zlom.

“U takvim vremenima mnogi će se duboko sablazniti i biti iskušani da napuste Crkvu, ali je imperativ da se katolici sjete kako je Sveta Majka Crkva potpuno besprijekorna unatoč strašnim stvarima koje čine ljudi koji su joj predstavljeni. Ovo što je Capozzi uhvaćen da čini je apsolutno ogavno, ali njegov je zločin bio jednako protiv Crkve kojoj tvrdi da služi kao i protiv vjernika koji su pogođeni njegovim djelima “, kazao je.

“Ali ako se sjetimo da je naša vjera započela u smrti našeg Gospodina, onda se možemo veseliti slavi koja slijedi pasiju Njegove Mistične Nevjeste, Svete Majke Crkve “, dodao je.

https://www.lifesitenews.com/news/high-ranking-monsignor-with-link-to-pope-francis-caught-in-cocaine-fueled-g

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *