Vitezovima Malte naređeno da brzo prijave kolege vitezove kritičare pape Franje

LONDON, Engleska, 10. 04.2018. – Malteški vitezovi su upozorili svoje članove da ne koriste internetske stranice društvenih medija kao što su Twitter ili Facebook za izjave koje bi bile “uvredljive svetom ocu”. Članovi su također upozoreni da ne brane vrlo poznatu knjigu kritičnu na Franjin pontifikat koju je napisao bivši vitez Malte. 

Pozivajući se na članke 119. do 125. Kodeksa Reda, članovima se prijeti disciplinskim postupcima, ako ovo ne budu poštovali. Kazne se kreću od upozorenja do protjerivanja, izvijestio je Catholic Herald, koji posjeduje dopis, koji je poslan članovima na Veliku Subotu. 

Članovi su također bili upozoreni da “brzo” prijave one koji ignoriraju ovu zapovijed. 

“Tražimo od vas da svakodnevno posvetite najveću pozornost da se izbjegne izlaganje Reda bilo kakvoj daljnjoj šteti i da brzo prijavite bilo kakvo ponašanje koje nije u skladu s onim koje je predviđeno članstvom u Redu”, navodi se u priopćenju. 

Prošlog prosinca Henry Sire je objavio Papu Diktatora koristeći pseudonim Marcantonio Colonna. Sire je suspendiran od Malteških vitezova nakon što je prošlog mjeseca otkrio svoje autorsko djelo o biografiji pape Franje.

Objavljena na talijanskom i engleskom jeziku 4. prosinca, Papa Diktator odmah je privukla pozornost Katoličkih medija. Knjiga je donijela uvjerljive dokaze da je papa Franjo pobožna peronistička figura koja ima povijest mijenjanja mišljenja prema svojoj publici.  

U intervjuu LifeSiteNewsu, Sire je izjavio da je “popularna slika pape Franje jedna od najnevjerojatnijih zabluda današnjice i potpuno suprotstavljena stvarnosti Bergogliojevog karaktera kao što je bio poznat u Argentini prije njegova izbora i kako je poznat danas u Vatikanu.” 

Sir je izjavio da je njegova suspenzija od vitezova Malte ilegalna. 

Malteški vitezovi su dospjeli u naslovnice 2016. godine kada je otkriveno da je Red širio kontracepciju kroz svoje dobrotvorne organizacije u Africi. Poglavar Reda, Englez Fra ‘Matthew Festing, tražio je od čovjeka kojeg je smatrao odgovornim, veleposlanika Albrechta von Boeselagera, da odstupi. Kao odgovor, Boeselager je apelirao na papu Franju, koji je poslije zatražio ostavku Fra Festinga. Priča o skandalu se poslije pojavila i u Papi Diktatoru. 

https://www.lifesitenews.com/news/order-of-malta-members-ordered-to-swiftly-report-fellow-knights-critical-of

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *