Vjerni Katolici izguruju se iz Crkve: Njemački Kardinal

Bivši šef Vatikanskog ureda za nauk Vjere, optužio je svoje njemačke biskupe da popuštaju pod novom evangelizacijom. Unatoč očajnom stanju kršćanstva u suvremenom svijetu, oni razvodnjavaju doktrinu kako bi Crkva mogla preživjeti. Oni koji se ne slažu, kažnjavaju se.

“Vjernici koji ozbiljno shvaćaju Katolički nauk etiketiraju se kao konzervativci i izguruju iz Crkve, a izloženi su klevetničkoj kampanji liberalnih i anti-katoličkih medija”, rekao je kardinal Gerhardt Müller za Catholic World Reporter.  

Imenovan od pape Benedikta XVI. Godine 2012., Müller je bio prefekt Kongregacije za nauk vjere prije nego što ga je prošlog srpnja smijenio papa Franjo. U nedavnom intervjuu, rekao je za CWR, kako postoje njemački biskupi koji žele voditi Crkvu u “modernost”, gledajući na poziv sv. Ivana Pavla II da obrate svijet, kao na izgubljenu bitku.

“Jedna grupa njemačkih biskupa, sa svojim predsjednikom na čelu, sebe smatraju trendseterima Katoličke crkve koji marširaju u modernost”, kazao je.

Predsjednik njemačke biskupske konferencije je kardinal Reinhard Marx.

“[Ti biskupi] smatraju sekularizaciju i de-kršćanizaciju Europe kao ireverzibilni razvoj”, nastavio je kardinal Müller. “Zbog toga je Nova evangelizacija – program Ivana Pavla II. I Benedikta XVI. – po njihovom mišljenju borba protiv objektivnog tijeka povijesti, nalik na bitku Don Quijotea protiv vjetrenjača.”

Njihovo rješenje? Kapitulacija svijetu.

“Oni traže sobicu za Crkvu gdje može preživjeti u miru”, rekao je Müller. “Stoga se sva doktrina vjere koja se protivi” ovoj glavnoj struji ” i društvenom konsenzusu, mora reformirati.”  

Objasnio je da je to razlog zašto neki njemački biskupi zahtijevaju svetu pričest za ne-katolike i katolike u smrtnom grijehu. Također su na dnevnom redu, otkrio je Kardinal Muller, niz drugih radikalnih odstupanja od vjere:

“… blagoslov za homoseksualne parove, međusobno povezivanje s protestantima, relativiziranje neodvojivosti sakramentalnoga braka, uvođenje viri probata i time ukidanje svećeničkog celibata, odobrenje za seksualne odnose prije i izvan braka”, rekao je.

Nazivajući ovu agendu biskupa “krupni proces protestantiziranja”, kardinal je rekao da je za njih nauk Vjere na drugom mjestu od njihove stvarne ljubavi: politike moći.

“Mnogim biskupima, istina otkrivenja i svjedočenje Katoličke Vjere samo još jedna varijabla u intra-crkvenoj politici moći”, rekao je za CWR.  

“Neki od njih navode pojedinačne sporazume s papom Franjom i misle, da su njegove izjave u intervjuima s novinarima i javnim osobama koje su daleko od katolika, opravdanje za” razvodnjavanje “definiranih, nepogrešivih istina vjere.”  

Kardinal je primijetio da želja za medijskoj i svjetskoj ljubavi ide protiv duha prvih Apostola.

“Danas, za mnoge ljude, prihvaćanje od strane medija je važnije od istine, za koju također moramo patiti”, podsjetio je njegov Kardinal. “Petar i Pavao pretrpjeli su mučeništvo za Krista u Rimu, središtu moći tog vremena. Oni nisu slavljeni od vladara ovoga svijeta kao heroji, nego su im se rugali kao Kristu na Križu. Nikad ne smijemo zaboraviti mučeničku dimenziju Petrovog služenja i biskupskog ureda. “

“Prelazak svijetu, umjesto Bogu”

Na pitanje o stanju vjere u Njemačkoj, kardinal je rekao da su mnogi osjećali “napuštenost i izdaju” od strane pastira koji žude za svjetskom popularnosti.

“Biti popularan prema javnom mnijenju danas je kriterij za navodno dobrog biskupa ili svećenika”, žalosno je rekao Müller. “Doživljavamo obraćenje prema svjetskim mjerilima, umjesto prema Bogu, suprotno izjavama Apostola Pavla:” Da li sada tražim milost ljudi ili Boga? Ili pokušavam ugoditi čovjeku? Ako bih još uvijek ugađao čovjeku, ne bih trebao biti Božji sluga “(Gal 1,10).”

Kardinal je ukazao na to da je danas Kongregacija za Nauk Vjere degradirana, jer je doktrina “podređena zahtjevima i uvjetima zemaljske moći”.  

Ilustrirajući kako su opasne opsesija prema moći i prestižu, Müller je rekao da one zasljepljuju ljude prema teološkim istinama o svećeništvu i braku.

“Ako se svećeničko služenje shvati kao položaj moći, onda je to oblik diskriminacije prema ženama”, rekao je kardinal.

“Ali ta perspektiva moći i društvenog prestiža je lažna. Samo ako vidimo svu teologiju vjere i sakramenta s teološkim očima, umjesto da se radi o nadjačavanju među spolovima, bit će nam vidljiva i doktrina vjere o prirodnim preduvjetima sakramenata Svetog reda i braka “. 

“Samo muškarac može simbolizirati Krista Zaručnika Crkve. Samo jedan čovjek i jedna žena mogu simbolično predstavljati Kristov odnos prema Crkvi. 

https://www.lifesitenews.com/news/faithful-catholics-being-pushed-out-of-church-german-cardinal/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *