Vjerovanje u lažnog proroka Bergoglia se molilo na Misi u Meksiku

‘Vjerujem u njegovo (Bergoglijevo) učiteljstvo, koje je u savršenom skladu s vjerom i moralom Crkve. Vjerujem da njegova (Bergoglijeva) osobna mišljenja odražavaju evanđeoski stav vjernika u Krista. Odbacujem sve napade, klevete i uvrede prema njegovoj osobi. ‘ 

U novoj ispovijesti Vjere ili “Vjerujem u papu Franju”  koja se recitirala nakon nedjeljne mise u listopadu, svećenik je vodio svoju zajednicu ispovijedajući vjeru ne u Boga Jedinoga, nego u učiteljstvo pape Franje. “Vjerovanje” je išlo toliko daleko da je rečeno kako Bergoglijeva “osobna mišljenja odražavaju evanđeoski stav vjernika u Krista”, te da je Bergoglijevo učiteljstvo “u savršenom skladu s vjerom i moralom Crkve”.

Na facebook snimci Nedjeljne mise uživo, od 25. listopada, u crkvi Svetog Augustina u Jaliscu, Meksiko, može se vidjeti svećenik, kako zaključuje svoju misu sa  „ Vjerovanjem papi Franji ”  koje je recitirao, predvodeći župljane. Potpuni prijevod “Novog Vjerovanja” objavljen je na web stranici NovusOrdoWatch, a LifeSiteNews je  potvrdio prijevod kao točan.  

Cijeli prijevod glasi:

“Vjerujem u papu Franju kao legitimnog nasljednika apostola Petra. Vjerujem da Duh Sveti preko njega govori Crkvi. Vjerujem da on vodi Katoličku crkvu kao istinski pastir. Vjerujem da se marljivo brine o cijelom čovječanstvu, jer svi smo mi braća i sinovi Božji. Vjerujem u njegovo učiteljstvo, koje je u savršenom skladu s vjerom i moralom Crkve. Vjerujem da njegova osobna mišljenja odražavaju evanđeoski stav Kristovih vjernika. Odbacujem sve napade, klevete i uvrede prema njegovoj osobi. Što se tiče onih koji odbacuju njegov autoritet, potvrđujem da oni griješe i po pitanju Crkve i po pitanju zajedništva.”

https://www.facebook.com/watch/?v=387510635963346

I kao što vidimo Knjiga Istine je prorekla ovakve događaje prije više godina, a sada smo svjedoci te hereze i blasfemije koja se događa pred našim očima.

U Poruci iz Knjige Istine od 18. kolovoza 2013 godine čitamo sljedeće retke:

“Pod maskom obnove i preporoda Katoličke Crkve, sav kler unutar ove Crkve, biti će poslan na duhovne vježbe kako bi ih se potaknulo da prihvate novi apostolat. Ovo će postati rasprostranjeno i mnogima će biti rečeno da je cilj ujediniti svakoga u svijetu, u ime pravde. Ova nova misija će, biti će im rečeno, prigrliti siromahe svijeta i težiti da se postigne jedinstvo. Od njih će se tražiti da obećaju svoju vjernost, novom zakletvom, kako bi ostali vjerni Crkvi. Od njih se neće tražiti da polože svoju vjeru u Mene ili Moju Presvetu Riječ. Umjesto toga, oni će se zakleti na vjernost novim samoprozvanim čelnicima koji su preuzeli Petrovu Stolicu.”

 

U gore spomenutom “vjerovanju”, samim time što potvrđuju da je Bergoglio papa vidi se da katolici s tim imaju problem. Prije je bila šala je li papa katolik, sada više nije.

U ovom “vjerovanju” sporno je prvo što Crkva vjeruje u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga, a ne vjeruje u čovjeka.

Drugo ne postoji bergoglijevo učiteljstvo, postoji učiteljstvo Crkve koje on zloupotrebljava kad god stigne i kojemu konstantno proturječi.

Kada gore čitamo da vjeruju da njegova osobna mišljenja odražavaju evanđeoski stav Kristovih vjernika, to je kao da kažu da vjeruju da je crna boja bijela boja.

Neka vjeruju što god žele, mi u to ne vjerujemo, nego vjerujemo u Vjerovanje Katoličke Crkve i ovdje ga ispovijedamo:

VJEROVANJE KATOLIČKE CRKVE

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,
Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista,
Sina Njegova jedinoga,
Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom,
rođen od Marije Djevice,
mučen pod Poncijem Pilatom,
raspet, umro i pokopan;
sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih;
uzašao na Nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;
odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga,
svetu Crkvu Katoličku,
općinstvo Svetih,
oproštenje grijeha,
uskrsnuće tijela
i život vječni.

Amen.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *