Vlada Alberte školama: Ne možete reći roditeljima da se njihovo dijete pridružilo LGBT klubu

EDMONTON, Alberta, 2017.g. – Vlada Alberte je održala svoje obećanje i objavila Zakon 2. studenog koji zabranjuje školama da kažu roditeljima da su se njihova djeca pridružila „gay udruzi“ bez pristanka djeteta.

Zakon 24, ili Čin potpore gay udrugama, također zabranjuje prijašnje izuzeće privatnih škola, a koje će sada morati dozvoliti osnivanje gay udruga (GSA), ako ih traže učenici, premda Zakon ima mehanizam za „iznimke“.

Premijerka Alberte Rachel Notley

Ministar obrazovanja David Eggen je izdao odredbu u ožujku za dvije privatne Kršćanske škole u kojima od njih zahtijeva da se ustanovi GSA, ako je traže učenici.

Pod Zakonom 24, pisani zahtjevi roditelja i odustajanje od tečajeva sa spolnim i vjerskim sadržajem neće se važiti kada je pitanje sudjelovanja u GSA.

Zakon primorava sve škole da kažu učenicima kako oni imaju legalno pravo na osnivanje GSA i na uspostavljenje nenasilničke politike koja zabranjuje diskriminaciju utemeljenu na gender identitetu i izražavanju te spolnoj orijentaciji.

„Svaka pojedina škola u Alberti koja prima javni novac mora imati politiku koja učenicima jasno dozvoljava osnivanje GSA“, rekao je Eggen.

Kritičari „gay udruženja“ ili „queer udruženja“ kažu da klubovi nisu neutralni već pro-homoseksualni, te u školi izlažu djecu i adolescente, koji su povode dojmom, za LGBTQ životnim.

No to nije razlog zbog kojeg se Donna Trimble, izvršna direktorica Parents for Choice in Education, obrušila kritikom na Zakon na PCE’ website-u.

Zakon će „uvesti tajnost, lišiti ovlaštene osobe od donošenja profesionalnih odluka, otkloniti temu spolnosti zasebnim odredbama i zamijeniti roditeljsku brigu snažnim rukama države, a sve pod prisilom, konzultacijom i nadzorom nekolicine odabranih“, napisala je.

Zakon 24 je nadograđen na Zakon 10 kojeg su pustili progresivni konzervativci u ožujku 2015.g. Zakon 10 je naložio da javno osnovane škole, uključujući i Katoličke, moraju osnovati GSA, ako to traže učenici.     

PCE se „nikad nije protivio skupinama u školi, gdje djeca, osoblje i roditelji ovakvu vrstu sistemske potpore smatraju primjernom, ali je očito da je Zakon 10, koji je sada postao članak 16.1 školskog zakona, lišio ovlasti odrasle u školi i prebacio potpunu kontrolu u ruke djece od pet godina “, napisala je Trimble.

Promatrači govore kako NPD koristi Zakon kako bi stvorio probleme Jasonu Kenney-u, poznatom socijalnom konzervativcu koji je tek izabran za čelnika United Conservative Party.

Zaista, Eggen je izjavio na press konferenciji da je legalizacija bila odgovor Kenney-u, kako izvještava Globe and Mail.

„Jason Kenney je predložio već ranije da bi škole trebale obavijestiti roditelje da su njihova djeca LGBTQ, a to je opasno“, rekao je Eggen.

„Žalosno je da NDP koristi osjetljivu temu kao partizansku političku temu“, odgovorio je Kenny istog dana. Rekao je kako iznova ponavlja da on ne podupire poništenje Zakona 10 te da najbolji interesi djece i njihova sigurnost moraju premostiti sve stvari, da vjeruje visoko osposobljenim odgajateljima koji koriste svoju profesionalnu prosudbu, da bi donosili odluke u najboljem interesu djece, posebno zato što se to odnosi na djecu od pet godina.

„Kada se radi o kompleksnim stvarima kao gender i seksualna identifikacija, vjerujem da će naš odgojni sistem prepoznati da je svako dijete i svaka okolnost posebna.“, rekao je Kenney.

„U nekim slučajevima obavijestiti roditelje bi jasno bilo neprikladno. Već dugo postojeći zakoni i protokoli postoje kako bi se djecu zaštitilo od potencijalnih zloupotreba od strane roditelja.“

Zakon su progurali homoseksualni aktivisti

Trimble, odbacuje Eggenove tvrdnje da je Zakon odgovor na Kenney-a. Ona ustraje u tvrdnji da su ova legislativa i Zakon 10 rezultat upornog lobiranja homoseksualnih aktivista.

Ključna osoba tog lobija je dr. Kris Wells, direktor na The Institute for Sexual Minorities Studies and Services pri University of Alberta’s faculty of education.

Trimble ukazuje na to da je Wells stajao iza Eggena kada je ministar predstavljao Zakon 24, te da je imao ključnu ulogu u promicanju i sadržaju Zakona 10.

Wells je suautor pro-homoseksulnih Guidelines for Best Practices, te je glavna snaga Alberta GSA Network website.

Theresa Ng, braniteljica prava roditelja, otkrila je prošlog proljeća da Alberta GSA Network website lista „usluga zajednice“ uključuje linkove o seksualnim grafičkim materijalima kao što su savjeti za sado-mazohistički homoseksualni seks i savjeti za masturbaciju.

Nakon što je Ng objavila tu priču, website, koju promiče Alberta Education, je uklonio sekciju usluga zajednice.

Tedy Byfield, osnivač Alberta Report i urednik 12 knjiga povijesti Kršćanstva, naglasio je da GSA, ili „seksualni klubovi“, „nisu ograničeni na pružanje informacija i mjesta socijalnog zajedništva za ‘seksualne manjine’“, te da će GSA „značajno služiti kao misija koja će poticati i izvršavati oblike ponašanja koje ove manjine predstavljaju i što gotovo sve velike religijske tradicije svijeta jasno odbacuuju“.

Byfield nastavlja: „ Ako se mog sina ili kći, na primjer, recimo u dobi od 10 ili 12 godina, namami u školski seksualni klub, uvjeri ih se da on ili ona moraju biti homoseksualci, tako se i ponašati, postanu HIV zaražene osobe, a zatim dobiju AIDS, pa ostanu invalidima cijeli svoj život, koga ću tužiti? Vladu ili ministra koji su pomogli da nam se navuče ovakva tragedija?“

https://www.lifesitenews.com/news/alberta-govt-to-schools-you-cant-tell-parents-when-their-child-joins-lgbt-c

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *