Washingtonska vlada zabranila terapeutima da pomažu djeci s neželjenim gay atrakcijama

Washington, 29. ožujka 2018. – Terapeuti u državi Washington sada mogu izgubiti svoje liječničke dozvole, ako pokušaju pomoći maloljetnicima da se riješe neželjenih rodnih konfuzija ili homoseksualne privlačnosti zahvaljujući novom zakonu.

Demokratski Guverner Jay Inslee je potpisao SB 5722 zakon u srijedu. Kažu da država ima interes u zaštiti tjelesnog i mentalnog zdravlja svakoga ispod 18 godina od ozbiljnih šteta uzrokovanih konverzijom.

Prema zakonu, “terapija konverzijom” definira se kao bilo koje savjetovanje ili liječenje licenciranog medicinskog stručnjaka koje je namijenjeno “promjeni seksualne orijentacije pojedinca ili rodnog identiteta” ili “eliminira ili smanjuje seksualne ili romantične atrakcije ili osjećaje prema pojedincima istog spola.“

Terapija konverzije, također poznata kao reparativna terapija, u velikoj je mjeri kontroverzna jer iznosi pojam da je seksualna privlačnost biološki ukorijenjena i nepromjenjiva. Mnogi bivši homoseksualci potvrđuju učinkovitost liječenja.

Pristaše terapeuta koji pomažu ljudima da prevladaju neželjene atrakcije ističu da je terapija pomaganje klijentima da postignu svoje ciljeve – neki koji traže terapiju žele prekinuti istospolne atrakcije.

Sada to u Washingtonu klasificiraju kao “neprofesionalno ponašanje” i ova terapija može biti razlog za obustavljanje ili ukidanje medicinske licence, bez obzira na to traži li je maloljetnik, a zakon ne sadrži nikakve iznimke za roditeljski zahtjev za odobrenje liječenja.

SB 5722 uključuje dio koji navodi da zabrana ne vrijedi za razgovor s privatnim državljanima koji nisu pod licencom, ili savjetovanje “pod pokroviteljstvom vjerske denominacije, crkve ili organizacije”.

Kad je upitan zašto roditelji ne bi imali pravo odabrati takav tretman za svoju djecu, Inslee je to izjednačio s time da bi “roditelji ili liječnici donosili odluke da se razbijene noge liječe terapijom koja završava gubitkom oba uda”.

Pro-homoseksualni Movement Advancement Project izvještava da je Washington sada deseta država u SAD-u koja je zabranila terapije koje pomažu maloljetnicima s neželjenim istospolnim atrakcijama. Parlamenti u Arizoni i Marylandu također razmatraju slične zakone.

https://www.lifesitenews.com/news/washington-gov.-makes-it-illegal-for-therapists-to-help-kids-with-unwanted

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *