Washingtonski kardinal Wuerl se skriva sa ciljem kako bi napustio zemlju

Washington, D.C. 30. kolovoz, 2018, – Franjo je naredio Kardinalu Wuerlu da napusti Sjedinjene Države “prije nego bude uhićen” od vlasti, prenio je Michael Voris za Church Militant.

 

Washingtonski kardinal Wuerl, nasljednik bivšeg Kardinala McCarricka, koji je prema vrhovnom sudu pomagao u skrivanju i zataškavanju svećenika zlostavljača, skriva se sa ciljem kako bi napustio zemlju, prenosi Voris.

Prema informacijama iz Ministarstva Pravosuđa Sjedinjenih država, mogao bi se otvoriti RICO slučaj (akt iz 1970 protiv organiziranog kriminala) protiv Katoličke Crkve, zbog najvećeg skandala u slučaju McCarrick, koji potresa Katoličku Crkvu. 

Te stoga što bi Kardinal Wuerl bio glavna meta ovog slučaja papa Franjo ga želi u Vatikanu prije nego otkrije sve što zna.

 

“Oni ga pokušavaju prokrijumčariti preko Vatikanske diplomacije” rekao je Voris, ističući kako je Kardinal Wuerl otkazao brojne javne događaje nakon objave vijesti iz Pensilvanije, špekulirajući da se skriva u hotelu glavnog grada.

 

Potencijalna akcija od strane federalne vlade bila bi ogromna, ako bi se poduzela, pogotovo što se iz detaljnog svjedočenja Nadbiskupa Vigana doznalo da su papa Franjo i brojni visoko pozicionirani kardinali, biskupi i svećenici znali o predatorstvu McCarricka, a ipak su ga postavili na mjesto utjecaja omogućavajući mu pristup prema seminarcima.

 

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-wuerl-fleeing-to-rome-to-avoid-u.s.-arrest-for-abuse-cover-up

 

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *