Zaklada lažnog proroka financirala homoseksualne filmove

Biografski glazbeni film, temeljen na životu Elton John-a, koji je ujedno i prvi film u kojem se prikazuju muške homoseksualne scene, financiran je od Vatikana.

Prema Corriere della Sera, nedavne istrage o Vatikanskim financijama otkrile su da je 1 milion eura Katoličkih donacija koje su služile za mnoge različite potrebe Crkve, kao i za pomoć vjernika koji su u potrebi, investiran za snimanje filma “Rocketman”.

Ovo otkriće izišlo je u javnost, nakon što su tužitelji Svete Stolice istražili ulaganja Vatikanske firme Centurion Global Fund. Ulaganja su se kretala od 6 milijuna eura koji su investirani 42 godišnjem biznismenu Lapo Elkannu i njegovoj kompaniji Italia Independent, zatim 10 milijuna eura koji su otišli Enricu Preziosiu, proizvođaču igara i predsjedniku Genoe, te preko 4 milijuna eura koji su otišli na financiranje filmova kao što su “Men in Black” i biografskog filma Eltona Johna “Rocketman”.

“Ovo su samo neka ulaganja koja su učinjena novcima vjernika, ali tu su i mnoga druga, sada se sve istražuje od strane papinskog pravosuđa” , navodi Corriere della Sera.

Film Rocketman, koji sadrži eksplicitne homoseksualne scene, cenzuriran je u nekoliko zemalja. U Rusiji su izbačene sve scene seksa, a u Maleziji su naglasili kako ne dozvoljavaju bilo kakve scene koje promoviraju LGBTQ, u filmovima koji su za javno gledanje.

LEspresso i National Catholic Reporter, objavili su kako je racija financijskih poslovanja ove Vatikanske firme, fokusirana na zloporabu novca koji su vjernici slali Svetoj Stolici.

Upit o moralnosti ovih investicija je poslan uredu za odnose sa javnosti Svete Stolice, međutim još uvijek nitko nije odgovorio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *