Zašto lažni prorok izbjegava Argentinu?

Katolički istraživački novinar George Neumayr, trenutačno se nalazi u Argentini radi članka o lažnom proroku ili kako bi on sam rekao “da bi saznao bitne stvari o ne tako omiljenom sinu Argentine – Jorge Bergogliju.”

Njegov članak “Zašto papa Franjo nije posjetio Argentinu”, sadrži neke uistinu izuzetne informacije o lažnom proroku Bergogliu.

Nakon što je proveo vrijeme u Argentini, pitajući gotovo svakog Katolika kojeg je sreo “zašto Bergoglio nije posjetio Argentinu od kada je postao papa?”, Neumayr je došao do iznenađujućeg zaključka, da gotovo pola države ne može smisliti Bergoglia.

Preliminarni članak je objavljen u The American Spectator od Georga Neumayra, ovdje imamo neke izvatke:

“Tijekom mojih prvih nekoliko dana u Buenos Airesu, pitao sam gotovo svakog Katolika kojeg sam susreo da mi objasni ovu neobičnu pojavu, da papa Bergoglio nije posjetio Argentinu od kada je izabran za papu.

Dobio sam doista neke brutalne i oštre odgovore.

Jedan bivši tužitelj izjavio je “svi mi znamo da je on …psovka…. Mi ga se sramimo. On predstavlja naše najgore osobine.”

Jedan drugi sugovornik rekao je kako ga katolici smatraju “lažnjakom ,koji se pretvara da je papa.”

Drugi je opet dodao kako “On ne zna ništa-niti moral, niti teologiju , niti povijest. Samo ga interesira moć.”

Otkrio sam da je vrlo rašireno mišljenje o Bergogliu da je on demagog gladan moći.

Pričao sam i sa Antoniom Caponnettom, koji je Argentinski autor nekoliko knjiga o Bergogliju.

On je rekao slijedeće : “Na seminarima su ga drugi sjemeništarci zvali Machiavelli.”

U srijedu ujutro posjetio sam Argentinskog bivšeg ambasadora Svete Stolice Santiaga Estradu, koji je desetljećima bio blizak sa Bergogliom.

On smatra da će se Bergoglio vjerojatno vratiti u Argentinu, ako konzervativni vođa Macri izgubi slijedeće izbore, te na njegovo mjesto dođe neki ljevičar.

On (Bergoglio) će tada svoj dolazak vjerojatno nazvati “pastoralna posjeta.”

Jedan Argentinski politički operativac rekao mi je da “Franjo svim silama radi iza scene kako bi pomogao Macrijevim oponentima, on želi da Macri izgubi.”

Konzervativci u Argentini boje se mogućnosti da na vlast dođe neki od ljevičarskih Peronista, “ako se to dogodi morati ćemo napustiti zemlju, ovdje više neće biti sigurno za nas.” rekao je jedan od njih.

Neumayr je također otkrio da mu je jedan konzervativni Katolik rekao, da je peronizam lažnog proroka toliko jak u svijetu da pojedini sljedbenici lažnog proroka razmišljaju kanonizirati Evitu Peron.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *