Zašto lažni prorok poziva na moljenje Krunice?

Lažni prorok je pozvao vjernike da tijekom mjeseca listopada mole Svetu Krunicu. Istodobno, ponovno se oglušio na najnoviji poziv nadbiskupa Viganoa da odgovori na njegove optužbe o prikrivanju homoseksualnih zločina i promoviranju notornih počinitelja zločina.

Iako ga je Vigano ovaj tjedan prozvao zbog dvolične taktike u kojoj formalno šuti u pogledu optužbi, a kroz svoje propovijedi napada Viganoa nazivajući ga velikim tužiteljem (sotonom), a sebe uspoređuje s Kristom, lažni prorok je nastavio istu taktiku. Štoviše, sam poziv na listopadsku molitvu krunice u sebi je sadržavao cilj obrane od „velikog tužitelja“.

Ovom taktikom Bergoglio šalje jasnu podsvjesnu poruku vjernim katolicima: „Vidite ja sam na strani Boga, Majke Božje i Arkanđela jer vas pozivam da molite krunicu, molitvu Svetom Mihaelu i druge tradicionalne molitve…“

U glavama vjernih katolika koji ne žele prihvatiti pomisao da je na stolicu Svetog Petra sjeo neprijatelj, ovakva izjava djeluje kao apaurin i govori im da je eto ipak sve uredu s „ovim papom“ i da je „sve po starom“ bez potrebe da se sekiraju oko tih nekih stvari u Crkvi pred kojima bi ionako najradije zažmirili.

Uz to, potpunim ignoriranjem Viganoa lažni prorok šalje poruku površnim katolicima (koji nažalost danas predstavljaju većinu) da je uredu ignorirati one oko njih koji ih samo nerviraju „raznim pričama o Crkvi“.

Nadalje, kao i toliko puta do sada, igrajući na pokornost papi, dok mekoga glasa poziva na molitvu protiv „velikog tužitelja“ lažni prorok šalje još jednu kodiranu poruku: „Zlo u Crkvi rezultat je zločestih ljudi poput nadbiskupa Viganoa koji siju razdor i progone mene koji sam poput Krista“.

Tako Bergoglio oblikuje svoju vojsku odanih među katoličkim vjernicima subliminalnim porukama ugrađenim u umirujući tradicionalno katolički govor o Svetoj Krunici. Vojsku onih koji će vrlo skoro pod njegovim vodstvom biti spremni progoniti svoju braću kao što je Savao progonio kršćane.

Ironija je u tome, što je istina svima na dohvat ruke. Što stvarno misli o moljenju krunice lažni prorok je dao jasno do znanja na samom početku svoje vladavine, kada je nazvao Pelagijancima vjernike koji su mu prikazali 3,525 krunica nakon što je bio izabran.

Tko ima oči uvijek može vidjeti. No, mnogim je udobnost koju pruža lažni prorok važnija od istine koja im je gorka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *