Zašto mnogi katolici planiraju preskočiti Vatikanski Svjetski susret obitelji sljedećeg mjeseca

DUBLIN, 16. srpnja 2018. Svećenici župe u Irskoj odlučili su ne sudjelovati na predstojećem Svjetskom susretu obitelji u Dublinu, nakon što je Vatikan pozvao fra. James Martin, S.J., kako bi održao ključno obraćanje pozdravljajući “LGBT” zajednicu u Crkvi.

Svećenici još uvijek razmišljaju o najboljem smjeru djelovanja kako bi se odlučili hoće li ili ne otići u javnost sa svojom odlukom. Opomene od crkvenih vlasti stvarna su opasnost.

Lokalni pastir je oprezan i mudar, ali svjestan prijetnji. Sjajni pop-up poster za događaj, s nasmiješenim papom Franjom na njemu, nestao je iz svetišta. Obnova crkve se odvija, tako da se ta promjena čini neškodljivom.

Pomoćni svećenik misli da treba zauzeti javni stav. Strašni referendum o pobačaju iscurio je mrtvog kulturnog katolicizma Irske na otvoreno. “Sada se ne skriva. Više se ne pretvaraju da je ovo katolička zemlja.”

“Biskupi su nas stjerali u kut.” Zbog svoje mladosti, ovaj svećenik je jedan od rijetkih koji može živjeti da priča budućim generacijama o ranim danima “progona”, kako to naziva.

“Stvari se brzo kreću. Pokret u Australiji protiv ispovjedne tajne; Kanadski zakoni za zatvaranje kršćanskih mjesta obrazovanja; Irsko zakonodavstvo kako bi se spriječilo terapijsko savjetovanje homoseksualaca – sve je to povezano. “U toj su klimi mladi svećenici dužni donositi odluke. “Neki žele otići u sigurnije zemlje i raditi od tamo; drugi se pripremaju za boravak i odlazak u zatvor.

To je ono stvarno. “Irski budući mučenici traže pomoć, ali Rim izgleda da nije briga.

Inicijalni promotivni materijal koji eksplicitno sadrži slike koji podržavaju “Gay” program; program subotnje večeri trebao bi biti koncert na kojem nastupaju pro-gay pop-zvijezde; i doktrina “inkluzivnosti” nadbiskupa Dublina.

Za mnoge katolike u ovoj borbi za vjeru, Svjetski susret obitelji je prekretnica. Nikada nisu razmatrali ovo prije, nego što su se suočili s lošim biskupima ili svećenicima. Misao da je sam papa mogao biti suučesnik u promicanju ideja suprotnih vjeri svojih predaka šokira ih.

Neki misle da je pogrešno informiran; ili igra sa medijima protiv sebe; ili suptilno podučava istinu. Drugi misle da je shizofrenik ili bipolaran. Oni su zbunjeni kao i njegovo učenje.

Otići na Svjetski susret obitelji ili ne? Katolici u Irskoj znaju da ih prate njihovi.

 

https://www.lifesitenews.com/opinion/why-many-catholics-plan-to-skip-the-vaticans-world-meeting-of-families-next

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *