Zašto nisi spriječio propast duša koje Sam ti povjerio? Zašto si šutio?

Sada već rijetko tko može zanijekati postojanje ili ignorirati ubojite hereze koje su bez presedana šire od početka Bergoglijeve vladavine.

Spomenut ćemo samo neke od njih: davanje Svete Pričesti javnim preljubnicima, „gay je okej“ i posljednja – da Bog želi poganske religije.

Nažalost, crkvena hijerarhija nije spremno odgovorila i suprotstavila se lažnom nauku. Samo su rijetki progovorili: na Amoris Laetitia odgovorili su kardinali dubie 2016., na sodomsku urotu u Crkvi prije šest mjeseci odgovorio je nadbiskup Vigano, a na „legalizaciju“ poganstva odgovorio je prije desetak dana Manifestom vjerskih istina smijenjeni kardinal Mueller.

 

Danas su se okupile glave svjetske Crkve u Rimu da razgovaraju o krizi uzrokovanoj svećeničkim seksualnim zlostavljanjem. Uoči ovog skupa kardinali dubie poslali su pismo svim biskupskim konferencijama svijeta pozivajući crkvenu hijerarhiju da ne šuti, nego da osudi grijeh sodomije koji je zarazio kler i da osudi hereze koje su se proširile.

 

A što je lažni prorok rekao uoči skupa?

Pošto je mjesecima slao kriptirane poruke o „velikom tužitelju“ (sotoni) koje nam je kasnije protumačio njegov ravnatelj vatikanskih komunikacija Tornielli, rekavši da se misli na Viganoa, postalo je očito da Bergoglio sotonizira nadbiskupa koji se usudio progovoriti istinu. Bergoglio uoči skupa u Rimu šalje još žešću poruku – oni koji provode život optužujući Crkvu „rođaci su sotone“.

To je odgovor Viganou, kardinalima dubie, Muelleru i svima koji se usude progovoriti protiv hereza. Lažni prorok zatvara usta onima koji bi ustali svjedočiti za Krista pokazujući im svoje janjeće runo, poistovjećujući sebe sa Crkvom.

 

Poistovjećujući osudu hereze s osudom Crkve. Ali upravo zato on i jeste lažni prorok, vuk u janjećem runu – jer lažnu crkvu koju nudi predstavlja kao istinsku Svetu Majku Crkvu.

 

Ipak, ovaj govor lažnoga proroka će neminovno zatvoriti usta mnogima u Crkvi, koji su se možda dvoumili da nešto kažu.

 

Izbor je danas težak svima u Crkvi. Jedni javno šire zablude i hereze. Većina o tome šuti i gleda u stranu. Rijetko koji svjedoče i osuđuju hereze. Tako je i u Hrvatskoj.

Glavni crkveni i katolički mediji drže se zavjeta šutnje i okreću glavu.

 

No, iskušenja zemaljskog života uvijek treba sagledavati „nebeskim“ očima. A one vide samo veliku i bespoštednu borbu za duše. Borbu za vas i vaše bližnje. A što je misija koju je Krist povjerio Crkvi?

 

 

Da Mu dovede što više duša, da ih se što više spasi. Što treba učiniti pastir, kada ovce hrle u susret čoporu vukova?

 

Što trebaju činiti kardinali i biskupi kada se s vrha Crkve šire zbunjenost i hereze – oni moraju progovoriti i upozoriti protiv hereza.

 

Što moraju učiniti župnici i svećenici kada vide da je puk zbunjen i da uslijed širenja pogrješaka hrli u propast – oni moraju progovoriti, upozoriti puk, osuditi hereze i utvrditi puk u Kristu. 

 

Ili će nastaviti šutjeti?

 

A kako će onda jednom, u sudbonosnom momentu pred Bogom odgovoriti na pitanje:

 

Zašto nisi spriječio propast duša koje sam ti povjerio, zašto si šutio?

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *