Zastupnica u EU parlamentu Zovko se i dalje ponaša kao da je tamo u svoje ime

Pitanje je u čije ime je Zovko glasovala ZA ratifikaciju Istanbulske konvencije u Europskom parlamentu, s obzirom da je hrvatski birači za to nisu ovlastili. U nastavku objavljujemo skraćeni mail koji smo dobili od CitizenGO.

Hrvatska zastupnica u EU parlamentu, Željana Zovko (HDZ), prijeti CitizenGO-u tužbom zbog peticije:

http://citizengo.org/hr/fm/157130-zastupnice-zovko-informirajte-se-o-istanbulskoj-konvenciji

Drago nam je što reakcija Željane Zovko nije izostala, jer to pokazuje kako ono što radimo ima odjek kod osoba koje donose odluke. Istina, bilo bi nam drago da je razmotrila informacije koje smo joj poslali ali i pokušaj zastrašivanja i prijetnja tužbom, koju nam je Zovko uputila, zbog organiziranja građana i pisanja peticije koja je demokratsko pravo svakog građanina pokazuje razinu prihvaćanja demokratskih prava građana koje Zovko predstavlja u Europskom parlamentu.

Naime, Zovko tvrdi kako je peticija utemeljena na netočnom i neosnovanom citiranju njenih izjava o Istanbulskoj konvenciji danih u emisiji “Novi dan” na N1 televiziji, 14. veljače, te kako će, ukoliko peticija ne bude povučena, “biti primorana iskoristiti sve pravne instrumente koji mi stoje na raspolaganju kako bih podigla tužbu radi nanošenja štete mom ugledu i časti kao i dezinformiranju javnosti.”

S obzirom na to kako je Željana Zovko glasovala ZA ratifikaciju Istanbulske konvencije u Europskom parlamentu (U svoje ime, a ne u ime Hrvatskog naroda – Komentar HKZ), povodom njezine nove izjave kako ne smatra de se u konvenciji radi o rodnoj ideologiji, odlučili smo peticijom pridonijeti boljoj informiranosti Željane Zovko i šire javnosti o opasnostima koje Istanbulska konvencija donosi.

Ukoliko se usporede tekst kojeg smo u peticiji naveli te transkript emisije na kojeg se poziva Zovko, vidljivo je kako su oni sadržajno podudarni te iz transkripta proizlazi kako Zovko nije rekla ništa sadržajno različito da bi se navodi u peticiji mogli tumačiti kao netočno i neosnovano citirani. Stoga, u predmetnoj peticiji nema prisutnosti dezinformacija, niti postoje elementi narušavanja časti i ugleda zastupnice u EU parlamentu Željane Zovko, s obzirom na to kako se ne prenosi ništa što ona sama nije izjavila, niti ju se sramoti, kleveće ili vrijeđa. Upravo je članak na koji se sama poziva objavila na svojoj službenoj Facebook stranici, nigdje ne navodeći kako u članku postoji nešto što je krivo preneseno ili izvučeno iz konteksta.

Traženje povlačenja peticije i prijetnja tužbom onima koji legitimno koriste svoja demokratska prava predstavlja vršenja pritiska, što pripada vremenima komunističkog i fašističkog totalitarizma, te ne dolikuje zastupniku u Europskom parlamentu.

Stoga Vas pozivamo, iskoristite svoje demokratsko pravo i pošaljite poruku Željani Zovko potpisujući ovu peticiju: http://citizengo.org/hr/fm/157130-zastupnice-zovko-informirajte-se-o-istanbulskoj-konvenciji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *