Zatvaranje crkava I gubitak vjernika bi trebao izazvati ozbiljnu tjeskobu

  1. studenoga 2018. (CatholicCulture.org) – Zaključak da to što mnoge crkve, koje su do prije nekoliko godina bile neophodne, sada više nisu, zbog nedostatka vjernika i klera ili različite raspodjele stanovništva između gradova i u ruralnim područjima, treba biti dobro prihvaćeno u Crkvi, ne sa tjeskobom, već kao znak vremena koji nas poziva na razmišljanje i zahtijeva da se prilagodimo.

To su riječi pape Franje, kako je izvijestio Vatikan. Naglasak je moj.

Da jednog dana završim na hitnoj u bolnici sa obilnim krvarenjem iz otvorenih rana, želio bih pomisliti da će liječnici reagirati na moj dolazak “s tjeskobom”. Zato što je tjeskoba zajamčena.

Liječnici bi se mogli odlučiti da malo pričekaju, dok oni prodiskutiraju o opasnostima modernog života i najboljem načinu kako spriječiti bilo kakvu nesreću da me zadesi. Ali ako bi to napravili, oni ne bi bili jako dobri liječnici. Zapravo, ako bih preživio, mogao bih imati snažan slučaj da ih tužim zbog nepravilnosti.

Naša Crkva već desetljećima ima članove koji krvare. Zatvaranje crkava simptom je ozbiljne patologije. Da, razmislite o uzrocima. Svakako razmislite o tome kako se prilagoditi. Ali u Ime Božje, budite zabrinuti jer su duše u pitanju!

https://www.catholicculture.org/commentary/the-city-gates.cfm?id=1670

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *