Završetak samita zataškavanja, prevare i laži

Rim, 24, Veljače, 2019. god. – Pred kraj četvrtog dana, došlo je do iznenađujućeg obrata na Vatikanskom samitu o zlostavljanju maloljetnika u Crkvi.

 

Nakon obećanja okupljenih organizatora ovog samita (pisali smo o imenima liberalnih biskupa koje je lažni prorok imenovao za voditelje ovog samita), kako će omogućiti potpunu transparentnost o slučajevima seksualnih zlostavljanja u Crkvi, novinari su postavivši otvorena pitanja stavili ova obećanja na kušnju.

 

Novinarka Ines San Martin iz Crux-a, pitala je Nadbiskupa Sciclunu (jedan od glavnih organizatora):

“Znamo za postojanje biskupa iz Argentine, Zanchettu, koji je eksplicitnim seksualnim fotografijama uznemiravao i nagovarao seminarce koji su mu bili dodijeljeni, koristeći pornografiju maloljetnika.

Kako možemo vjerovati vašim obećanjima da više nema zataškavanja seksualnih zločina u Crkvi, kada papa Franjo osobno zataškava slučaj svog prijatelja iz Argentine?”

 

Naime upravo traje istraga o dva slučaja svećeničkog zlostavljanja u Argentini. Jedan od optuženika je i Biskup Gustavo Zanchetta, kojeg je osobno lažni prorok imenovao u službu u Vatkanu, i to dvije godine nakon što su objavljene optužbe o njegovom seksualnom zlostavljanju seminaraca, a koji je tada bio prelat u sjevernoj biskupiji Oran (Argentina).

Lažni prorok je, znajući za optužbe (kao što je znao i za bivšeg kardinala Mc Carricka) pozvao svog Argentinskog prijatelja Zanchettu u Vatikan, te mu dao visoku poziciju zamjenika i posrednika u APSA – i (Administration of Patrimony of the Apostolic See), koja se među ostalim bavi i Vatikanskom imovinom i nekretninama.

 

Na ovo pitanje, Nadbiskup Scicluna, počeo je zamuckivati :

“Pa , ja sam samo citirao ono što je sveti otac rekao ovoga jutra. O ovom slučaju, ja ne, ja ne, znate, ja nisam ovlašten … mislim, da.”

 

Onda, u doista neobičnom potezu na nekoj presici, umiješao se direktor komunikacija Alessandro Gisotti, koji je prekinuo Nadbiskupa Sciclunu, riječima da svi znaju kako istraga još traje, i da je to sve što mogu reći u ovom trenutku.

 

Novinari su još jednom dobili sličan odgovor na svoje pitanje kao i na avionskoj press konferencije iz Dublin-a, kada je na pitanje novinara o Viganovim optužbama lažni prorok rekao:” neću ništa više reći o tome! “

 

Napomena: Onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *