Zbog čega su njemci jako frustrirani

Slučaj koji je u Njemačkoj izazvao senzaciju. 6. prosinca 2019. godine, “mladić” poznat policiji koji je imao putne isprave za Tursku, Libanon i Njemačku ubio je 49-godišnjeg obiteljskog čovjeka iz trivijalnog razloga.

Sada je sud u Augsburgu, gdje se zločin dogodio, donio presudu: čak 4,5 godine zatvora za zloglasnog nasilnog kriminalca.

Ubojica je tijekom pritvora privukao negativnu disciplinsku pažnju ukupno 32 puta. Sedamnaestogodišnjak je u vrijeme zločina putovao s dva suučesnika. Tražili su cigaretu od Nijemca Rolanda S., nije im htio dati cigaretu i gurnuo je jednog od imigranata, boksača iz hobija. To mu je bila smrtna kazna. Glavni krivac udarao ga je u glavu toliko snažno da mu se potrgala moždana arterija. Umro je nedugo nakon napada; bilo kakva pomoć stigla je prekasno. “Mladići” su muškarcu srušili pola lica.

Vatrogasci i javnost zaprepašteni

Nijemčeva smrt posebno je uzbudila javnost i njegove bivše kolege, jer je već dugo služio kao spasilac u vatrogascima. Smatrali su ga posebno brižnim i uslužnim i nikad se ne bi negativno izrazio prema migrantima. Bio je oženjen i imao je jednu kćer. Slike ožalošćenih vatrogasaca obišle ​​su svijet.

Nije prvi napad

U optuženika nije bilo ni traga kajanja. Pozvao se na samoobranu. U zatvoru se hvalio da je već nekoga ubio. U deset mjeseci istražnog zatvora morao je biti kažnjen za 32 kaznena djela. Na kraju su se optuženi ispričali i za svoje ponašanje okrivili konzumaciju alkohola. Glavni krivac već je imao sudski spis i dobio je “sudsko upozorenje” zbog napada i krađe.

Presuda znatno ispod maksimalne kazne

Sudac je vjerovao da bi bila primjerena kazna od 4,5 godine “u ime naroda”, a saučesnici su se izvukli s uvjetnim zatvorskim kaznama.

Uskoro će se tursko-libanonski “Nijemac” moći ponovno slobodno hvaliti svojim herojskim djelima. Maksimalna kazna za ubojstvo u Njemačkoj je 10 godina zatvora čak i prema kaznenom zakonu za mlade.

To bi djelo moralo biti posebno loše, a počinitelj bi morao biti posebno nerazuman ili čak imati rizik od ponavljanja – značajke koje bi sudac vjerojatno mogao isključiti.

Inače, Nijemci koji danas žive u Njemačkoj moraju se pomiriti s činjenicom da jedan njihov život vrijedi najviše 4,5 godine zatvora.

No sa druge strane njima ne smije pasti ni na pamet da rade “gluposti”, jer u Njemačkoj odlazite u zatvor na 10 godina zbog paljenja petarde ispred dvorišta džamije.

Ova usporedba je radi razjašnjenja prioriteta njemačkog pravosuđa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *