Zbunjenost uzrokovana zbog Amoris laetitia je “bez presedana”, čak “apokaliptična”: Katolički profesor!

Rim, 02.05.2017 – Ono što se “podrazumijeva” u cijelom učenju exhortacije pape Franje Amoris Laetitia ide “vrlo jasno i doista protiv vrlo važnih dogmatskih nauka vjere,” rekao je profesor Patristike (nauka o životu i književnoj djelatnosti starih Crkvenih pisaca) i srednjoeuropske filozofije u intervjuu. 

Profesor Claudio Pierantoni iz Sveučilišta u Čileu dao je intervju Edwardu Pentinu za National Catholic Register 22.4.2017.

Pierantoni je govorio na konferenciji u Rimu istog dana o potrebi jasnoće pomutnje koju je uzrokovala Papina kontroverzna Apostolska Exhortacija.

To “nije slučaj” da Amoris Laetitia može biti interpretirana kao ispravni nauk, rekao je Pierantoni u intervjuu.

“Dokument je indirektan. Govori o stvarima na indirektni način, ali jasno, tako da čitatelj dobiva vrlo jasnu poruku…Što se podrazumijeva u cijelom učenju ide, vrlo jasno i doista protiv vrlo važnih dogmatskih nauka vjere.” rekao je.

Profesor je nazvao “nepravednim” reći kako biskupi krivo interpretiraju 8. poglavlje Ekshortacije, kada izdaju smjernice koje dozvoljavaju rastavljenima i civilno ponovno vjenčanim Katolicima primanje Svete Pričesti.

“Daleko više ima smisla da su oni doista shvatili pravo značenje teksta, a to je proturječno dokazano činjenicom da je Papa osobno dozvolio njihove smjernice,” rekao je.

Papa Franjo dao je svoje dopuštenje smjernica, biskupima Buenos Airesa, koji dozvoljavaju Pričest za rastavljene i ponovno vjenčane. Također zahvaljuje biskupima Malte, prema navodima lista Maltese news-a, na njihovim smjernicama koje dozvoljavaju ljudima koji žive u objektivno grešnim situacijama, primanje Pričesti ako se osjećaju “u miru sa Bogom”.

Pieratoni naziva trenutnu krizu u Crkvi “bez presedana” i “apokaliptičnom”. On kaže kako nikad prije ” doktrinalna pomutnja nije bila objavljena u papinskom dokumentu”.

Iako papa Franjo nije otvoreno učinio eksplicitno heretične izjave, njegove riječi i djela, ipak “idu u tom smjeru”.

Profesor je istaknuo važnost ne samo govorenja istine nego i ispravljanja grešaka.

Oni koji su “zadovoljni što sami slijede ispravni nauk, a ne govore da se krivo naučava” čine samo “pola od onoga” što se očekuje od vjernih Kršćana, rekao je. Biskup koji propovijeda ispravni nauk, dok istovremeno ignorira postojanje grešaka zapravo hrani relativizam, dodao je.

To znači da je “vjerodostojno” da ispravak Amoris Laetitia bude objavljen, rekao je, a to može biti od nasljednika pape Franje ili od kardinala.

To je “dužnost milosrđa”, ispraviti papu Franju i ne zauzeti moralno relativistički pristup prema kontroverzama, rekao je Pierantoni.

https://www.lifesitenews.com/news/catholic-scholar-amoris-laetitia-has-caused-unprecedented-apocalyptic-doctr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *