Žrtva zlostavljanja u Čileu: Papa mi je rekao da prihvatim to što sam gay, Bog me učinio takvim

Vatikan, 20, Svibanj 2018, Žrtva zlostavljanja Čileanskog klera koji se susreo sa papom Franjom rekao je za Španjolske novine kako mu je Franjo rekao da prihvati samoga sebe i svoju istospolnu privlačnost, jer ga je Bog učinio takvim.

Juan Carlos Cruz, žrtva zlostavljanja čileanskog svećenika Fernanda Karadime susreo se sa Franjom privatno u travnju ove godine, nakon što je bio pozvan zajedno sa drugim žrtvama zlostavljanja u Vatikan.

U vijestima za Španjolske novine 02, Svibnja, Cruz je rekao da je Papa bio “iskren, i duboko suosjećajan za cijelu situaciju”.

“Za mene, papa je bio iskreno žalostan i tražio je oprost. Rekao je kako je on djelomično dio tog problema.”rekao je Cruz.

Juan Carlos Cruz je javno deklarirani homoseksualac. 

Na pitanje novinara da li su razgovarali o homoseksualnosti Cruz je odgovorio: “Rekao mi je, Juan Carlos, to što si gay nema veze. Bog te učinio takvim i on te voli takvog, meni to ne smeta. Papa te voli takvoga kakav si, ti trebaš biti sretan sa onim kakav si.” prisjećao se Cruz.

Za one koji ne znaju, komentar je kontroverzan jer povlači za sobom teološku debatu o uzroku homoseksualnosti.

Katekizam Katoličke Crkve kaže da ljudi sa homoseksualnim sklonostima moraju biti prihvaćeni sa poštovanjem, suosjećanjem, bez diskriminacije.

No Katekizam također kaže, da su ove osobe u objektivnom neredu te da su homoseksualna djela intrinzički nered. Ona su protivna prirodnom zakonu. Ona zatvaraju seksualni čin za dar života. Ni pod kakvim okolnostima ne mogu biti dopuštena.

Vatikan se još nije oglasio u svezi ovih izjava Juana Carlosa Cruza.

https://www.theguardian.com/world/2018/may/20/pope-juan-carlos-cruz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *