Kardinal Cupich nastavlja sramotiti Hrvatsku u SAD-u

Čikago, Ilinois, ožujak, 2018, Čudna situacija odvija se na Sv. Ivan Cantius, Čikaškoj Župi, poznatoj zbog svojih vjernih liturgija i ortodoksnih svećenika.

Nagrađena za najljepšu crkvu Amerike, Crkva Sv. Ivana Cantiusa mjesto je religioznog reda koji održava Mise i po izvanrednom obredu mise, koji ima cilj sačuvati svetost liturgije kroz pobožnost, glazbu, katehezu i tradiciju Katoličke Crkve.

Hor Crkve Sv. Ivana Cantiusa, proizveo je brojne CD-e sakralne glazbe i materijale učenja Mise na latinskom jeziku za svećenike, seminarce i ministrante.

Svećenici ove župe, a ujedno i osnivač reda velečasni C. Frank Phillips, visoko je cijenjen od svojih župljana i Katoličkih svećenika koji drže do tradicije Katoličke Crkve u Americi.

Ovaj uvod bio je potreban kako bi smo uvidjeli razmjere skandala koji je izazvao Čikaški ultra liberalni Kardinal Blase Cupich (Hrvat), svojim pismom koje se čitalo na Misama u ovoj župi. 

Pismo je trebalo informirati župljane da je Otac Phillips uklonjen sa mjesta pastora župe zbog optužbi za “neprilično ponašanje” prema muškarcima. 

Iako je standardna procedura u većini župa, da se svećenici optuženi za seksualne nepriličnosti ili za pedofiliju, za koju nije optužen Otac Phillips, stave na administrativni odlazak, Otac Phillips je isti čas uklonjen sa mjesta pastora Sv. Ivana Cantiusa.

Prijetvornim riječima obratio se Kardinal Cupich u svom pismu nakon što je promptno uklonio ovog časnog čovjeka bez ikakva dokaza:

“Svjestan sam da je ovo teška vijest, ali župa Čikaga mora osigurati našim župljanima dostojne svećenike”, napisao je Cupich.

Svećenik John Zuhlsdorf je napisao:

“Nadam se brzom rješenju ovoga, jer ja jednostavno ne vjerujem u ove optužbe. Budući da Phillips nije prekršio niti jedan civilni zakon, potez protiv njega od Kardinala Cupicha je drakonski, ali znam da se tako radi tamo”.

Cupichevo neprijateljstvo prema Tradicionalnoj Latinskoj Misi, poznato je već godinama. Pisali smo kako je 2002 god., Cupich zatvorio vrata župe za vrijeme Uskršnjeg Trodnevlja, kako bi spriječio održavanje Tradicionalne Latinske Mise. Župljani su bili prisiljeni držati liturgiju Velikog Petka na ulici.

Biskup Emeritrus Rene Henry Gracida, napisao je: “Bio sam šokiran ovim vijestima. Ono što me je najviše iznenadilo u ovim vijestima je način uklanjanja Oca Phillipsa, koji je izveden tako javno od kardinala Cupicha, da takvo što još nije viđeno. Svaki biskup se s vremena na vrijeme susretne sa optužbama ovakvog sadržaja. Optužba koja ne uključuje maloljetnike ne zahtijeva takav pristup, nego se čak savjetuje da se svećenik tiho ukloni iz ureda, a pogotovo nikakva javna objava nije potrebna.” rekao je biskup Emeritus.

Još je čudnije to što je Kardinal Cupich poznat po simpatijama prema homoseksualizmu, gdje se u više navrata potrudio promicati ovaj oblik ponašanja.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/kardinal-cikaga-pozvao-pro-gay-vatikanskog-savjetnika-da-odrzi-govor-u-katedrali/

Biskup Gracida nastavlja:

“Budući da znamo da je kardinal Cupich u više navrata zvao i ugostio zagovornike homoseksualizma kao što je svećenik Martin, te je više puta pokazao animozitet prema Tradicionalnoj Misi na Latinskom jeziku, pitam se da li je uklanjanje Oca Phillipsa dio pomne zavjere kako bi se potisnula župa Sv. Ivana Cantiusa koja je centar Tradicionalne Mise.

Licemjerstvo kojim je uklonjen Otac Phillips na temelju vrlo vjerojatno lažnih optužbi o homoseksualnosti i to dok se održava večer promoviranja homoseksualizma u Katedrali od strane Oca Martina, previše je za ljude zdravog razuma, da uopće prihvate takvo licemjerstvo.”, zaključio je biskup Gracida.

S druge strane ponašanje biskupa Cupicha, koji predstavlja sablazan za vjernike dugi niz godina, dostiže svoj vrhunac njegovim imenovanjem za kardinala od pape Franje, zbog “posebnih zasluga”, na polju prihvaćanja rastavljenih i civilno ponovno vjenčanih, kao i homoseksualnih parova na Svetu Pričest.

Župljani su se organizirali u cilju podrške svom svećeniku za koga su sigurni da je lažno optužen. Oformili su web stranicu gdje ljudi mogu sudjelovati u molitvi krunice za svećenika Phillipsa.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-cupich-removes-famous-traditional-parishs-pastor-over-improper-con

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *