Biskup Paprocki: Sramotno je da Georgetown časti senatora Durbina

Ožujak 2. 2018. – Biskup Thomas Paprocki kaže da je “sramotno” da je Georgetown sveučilište ovog tjedna odalo priznanje pro-abortus senatoru Dicku Durbin.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/isusovacko-sveuciliste-odalo-priznanje-senatoru-durbinu/

Paprocki je govorio s LifeSiteNews u četvrtak, nakon vijesti da je javno zabranjeno senatoru Durbinu, koji živi u Paprockijevoj  biskupiji Springfield, Illinois, primanje Pričesti.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/katolicki-biskup-zabranio-primanje-pricesti-pro-abortus-americkom-senatoru-dok-se-ne-pokaje/

Paprocki je rekao da je pisao Georgetownovu predsjedniku DeGioiaju da se suprotstavi tome, ali DeGioia je odgovorio manipulativnim naglašavanjem da se nagrada dodjeljuje od asocijacije alumni koja djeluje pri sveučilištu, a ne od samog Georgetowna.

“Rekao sam da je tužno vidjeti ih kako daju ovu nagradu usprkos senatorovoj sramotnoj podršci pobačaju tijekom mnogo godina”, otkriva Paprocki. “Rekao sam da je sramotno što su zanemarili jasno poučavanje Crkve u čast katoličkog političara.“

DeGioiajev odgovor “propušta tu točku” jer Georgetown i dalje “sugerira da odobravaju” Durbina.

“Mislim da bez obzira na sve dobre stvari koje je Durbin učinio, njegov odnos prema pobačaju, na žalost odbija sve to i diskvalificira ga”, rekao je Paprocki. “Mogli bi imati nekoga tko radi vrlo divne humanitarne stvari, ali ako je veliki rasist, sumnjam da bi takvome netko dao nagradu.”

Svi katolici su pozvali na pokajanje

Nažalost, problem Katoličkih političara koji glasaju za pobačaj nije ograničen samo na one u saveznom uredu.

Paprocki je rekao da je “još sramotnije” od toga što je Guverner Illinoisa Bruce Rauner, republikanac, prekršio obećanje i glasovao za pobačaj koji financiraju porezni obveznici, to da su Katolički zakonodavci glasovali za taj isti zakon.

“To što je Crkva protiv pobačaja, ne smije se smatrati nečim partizanskim”, rekao je Paprocki, i netočno je reći da Paprocki  napada samo demokratske političare.

“Ne, mi napadamo političare koji promiču pobačaj”, pojasnio je biskup.

“Moja kritika republikanskog Guvernera Raunera jednako je snažna kao i moja kritika demokratskih čelnika naše generalne skupštine u Illinoisu.”

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-explains-why-hes-barring-pro-abortion-senator-from-communion-its-an

Da je hrvatski biskup Mate Uzinić ovakav Katolik, zasigurno ne bi primio dolje spomenutu nagradu. Na žalost u Dubrovniku imamo biskupa Bergoglijevog humanitarca.

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/portal/index.php?option=com_k2&view=item&id=5760:nagrada-hrvatskog-helsin%C5%A1kog-odbora-biskupu-mati-uzini%C4%87u&Itemid=466

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *