Cupich će predvodit Svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata – Kraljice Hrvata oprosti nam ovu uvredu

Čikaški nadbiskup kardinal Blase Joseph Cupich predvodit će na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, 31. svibnja 2017. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, s početkom u 19 sati. Nakon mise uslijedit će hodočasnička procesija sa svijećama od katedrale, Bakačevom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića te Ilicom, Mesničkom, trgom sv. Marka do Kamenitih vrata, gdje će svečanost završiti molitvom i blagoslovom.

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/kardinal-cupich-predvodi-svetkovinu-majke-bozje-od-kamenitih-vrata

Gornji tekst je sa stranice nadbiskupije, gdje je Sveta Misa napisana malim slovom, kao i Euharistijsko Slavlje.

Mi smo o Cupichu već pisali:

http://hrvatskikrsnizavjet.com/kardinal-cupic-pokusao-obraniti-amoris-laetitia-na-twiteru-pa-naisao-na-podsmijeh/

Cupich je otvorio mogućnost davanja Svete Pričesti i aktivnim homoseksualcima. Novinaru koji mu je na press konferenciji u Rimu tijekom Sinode 2015. godine postavio ovo pitanje rekao je: “Mislim da su i homoseksualci također ljudska bića te da imaju savjest i moja uloga kao pastira je pomoći im da razluče što je Božja Volja…”

Naglašavajući primat savjesti Cupich je rekao: “Kada ljudi donesu odluku u dobroj savjesti, tada je naša dužnost u Crkvi pomoći im da idu naprijed i to poštivati. Savjest je nepovrjediva i mi to moramo poštivati, kada oni donesu odluku, ja sam to uvijek činio.”

Danas smo razgovarali sa vlč. Bornom Puškarićem pročelnikom Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije.

Vlč. Puškarić nema komentara na ovakve Chupicheve ispade, ni bilo kakva posebna saznanja o njemu, osim da je porijeklom Hrvat i koje funkcije obnaša. Kroz razgovor smo saznali da je Chupicha pozvao osobno kardinal Bozanić. Kad smo pitali za smjer koji je odabrala zagrebačka nadbiskupija, s obzirom da su pravovjernog kardinala Burkea nedavno totalno ignorirali, kad je posjetio Hrvatsku, a Chupicha se predstavlja kao nekoga uzoritog, vlč. Borna je odgovorio da Burke nije bio pozvan.

 Papa Franjo je imenovao Cupicha kardinalom u studenom 2016. godine. Cupich podržava Pričest za političare koji podržavaju pobačaj i koji su u suprotnosti s crkvenim zakonom. Nakon objave skandaloznih videozapisa o komadanju djece u organizaciji Planned Parenthood, Cupich je izjavio da je pobačaj jednako strašan kao i nezaposlenost i glad.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/kardinal-cupich-suti-o-susretu-homoseksualnih-katolika-u-njegovoj-nadbiskupiji/

2 komentara

  1. Karlo Staklenac

    Bože, sačuvaj nas od neodgovornih pastira i molimo Duha Svetog za prosvjetljenje njihovih savjesti prije Milosnog Upozorenja. Amen !

  2. Ninoslav

    Na blagdan Majke Božje od Kamenih vrata i to za vrijeme procesije bilo je veliko grmljavinsko nevrijeme kakvo već dugo nije bilo u Zagrebu, a ne pamtim da je bilo baš na sami blagdan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *