De Mattei: Benedikt je čini se uvjeren da je još uvijek Papa

Profesor Roberto de Mattei je govorio nedavno u SAD-u na konferenciji CFN 2018. Na konferenciji je bilo stotinjak Katoličkih vođa sa svih kontinenata. Prvi dio govora možete pročitati ovdje:

http://hrvatskikrsnizavjet.com/de-mattei-kardinali-mogu-proglasiti-da-je-hereticki-papa-izgubio-svoj-ured/

U nastavku je profesor de Mattei podijelio svoje misli o povijesnoj ostavci pape Benedikta.

To je netočno da se Benedikt referira kao Papa Emeritus. Citirajući kardinala Brandmüllera, de Mattei je rekao: Kanonski zakon ne prepoznaje lik Pape Emeritusa. Benedikt još uvijek nosi bijele papinske haljine i još uvijek živi u Vatikanu i to stvara zbunjenost, izjavio je de Mattei za LifeSiteNews. Benedikt je čini se uvjeren da je još uvijek Papa.

Ali nemoguće je da dvojica Papa mogu postojati. Papinstvo se ne smije raskinuti: postoji samo jedan Kristov vikar. 

Okupirajući sile u Rimu

Profesor de Mattei je nastavio izlagati ono što se čini kao upozorenje Katolicima koji su zabrinuti za smjer kojim Franjo vodi Crkvu.

Moramo biti pažljivi kada govorimo o Bergoglijevoj crkvi ili o novoj Crkvi. Crkvu danas zauzimaju crkveni ljudi koji izdaju ili deformiraju Kristovu poruku, ali nije zamijenjena drugom crkvom. Postoji samo jedna Katolička Crkva, u kojoj su živjele zajedno na zbunjujući i fragmentarni način, različite i suprotstavljene teologije i filozofije. Ispravnije je govoriti o Bergoglijevoj teologiji, Bergoglijevoj filozofiji i, ako se želi Bergoglijevoj religiji ili bezumlju.

Ne postoje dvije Crkve, već jedna Crkva, nastavio je. Sigurno je da je to Crkva u koju su uvedene loše tendencije, ali crkvom još uvijek vidljivo upravlja njen vikar papa Franjo, čiji izbor nije osporio ni jedan kardinal.

 (što ne znači da neće uskoro)

Profesor de Mattei je pozvao Katolike da se ujedine sa dobrim svećenicima unutar jedne Crkve.

Oslanjajući se na veliko znanje o povijesti Crkve, profesor de Mattei je objasnio kako potpora pape Franje decentralizaciji i kolegijalnosti potkopava papinstvo.

Podsjećajući slušatelje kako su ultramontanisti pobijedili na Vatikanu I, profesor de Mattei je istaknuo da su pravi protagonisti II. Vatikanskog koncila bili liberalni katolici i da, između ostaloga, liberalni katolici nastoje preobraziti “monarhijsku i hijerarhijsku konstituciju Crkve u demokratsku i parlamentarnu strukturu.”

Profesor de Mattei je istaknuo da je upravo to ono što Franjo pokušava učiniti. On želi uvesti “policentričnu ili višeslojnu crkvu”, gdje je papinstvo “zamišljeno kao oblik službe u službi drugih crkava, odricanjem od pravnog primata ili vladavine Petra”.

Ali, nastavio je Mattei, takvo stajalište o papinstvu protivi se onome što je predano kroz stoljeća. Papa nije jednak s drugim biskupima. Isus Krist je povjerio poslanje vladavine Petru nakon Uskrsnuća.

Demokratizirati Crkvu i smanjiti je na čisto sakramentalnu dimenziju jest prelazak iz pravne Crkve u sakramentalnu Crkvu, Crkvu zajedništva.

Štoviše, dodao je de Mattei, uništiti Petrov Primat znači postići ono što su Kristovi neprijatelji stoljećima pokušavali učiniti jer shvaćaju da on sadrži vidljivi temelj Kristovog Mističnog Tijela.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinals-can-declare-that-a-heretical-pope-has-lost-his-office-church-hist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *