Franjina moralna subverzija

Dok papa Franjo nastavlja svoju petogodišnju tiradu protiv zamišljenih Katoličkih farizeja koji brane Crkveno Učenje o nerazrješivosti braka i cjelovito povezanoj Euharistijskoj disciplini, on i njegovi suradnici ubrzano rade na neofarizejskom izlasku iz negativnih percepcija zapovijedi Božanskog i prirodnog prava koji potječu iz Šeste zapovijedi.

Odlučan da ugasi bilo kakvu Katoličku suprotstavljenost njegovoj moralnoj subverziji, Franjo je zalijepio oznaku Autentični Magisterium ® na njegovu jezivu misao da u “složenim okolnostima” u kojima nije “moguće” živjeti kao brat i sestra, dvije osobe koje nisu u braku mogu biti primljeni na Svetu Pričest bez prestanka izvanbračnih seksualnih odnosa, sve dok se bave pogrešno definiranim “procesom razlučivanja”.

Kao što je otac Brian Harrison opazio, to znači da ljudi koji se upuštaju u preljub mogu primiti Svetu Pričest dok „razabiru” da ne bi trebali primati Svetu Pričest jer su upleteni u preljub.

Misle li da smo mi budale?

Onda je beskrajno dvostrano (bezveze) razgovarao kardinal Müller. U nedavnom intervjuu o verbalnim proturječjima Rocca Buttiglionea koji su pokazali da je davanje Svete Pričesti javnim preljubnicima u skladu sa dvosmjernom zabranom Crkve upravo toga, Müller je ovo neumjesno “rješenje” predložio “problemu” koji u biti ne postoji:

„Moguće je da pokajnik može sam sebe uvjeriti u savjesti, i iz dobrih razloga, o nevaljanosti prvog braka, iako ne može ponuditi kanonski dokaz. U ovom slučaju brak koji vrijedi pred Bogom bio bi drugi, a župnik bi mogao dati Sakrament, svakako s odgovarajućim mjerama opreza kako ne bi bila sablazan zajedništvu vjernika i da se ne oslabi uvjerenje o bračnoj nerazrješivosti.“ 

Kardinal zna da je to moralna i kanonska glupost. Nijedan Katolik, savjetovao se sa svećenikom ili ne, ne može proglasiti za sebe da je njegov brak u Crkvi bio nevaljan, pogotovo kada – baš zbog toga jer  – on nema kanonski dokaz o invalidnosti. Štoviše, zbog odsutnosti poništenja koje bi dodijelio nadležni crkveni sud, navodni “drugi brak” može biti samo nevaljana civilna ceremonija, a time i tanko prikriven oblik neprestanog javnog preljuba. Kardinal Burke, kojemu je Franjo dao otkaz kao šefu najvišeg suda Crkve jer je bio glavna zapreka zavjeri koja je kulminirala u Amoris Laetitia (AL), uočavao je očigledno:

„Takvi slučajevi ne postoje. Nijedan svećenik nema ovlasti proglasiti brak nevaljalim u unutarnjem forumu. Brak je javna država u Crkvi, a presuda u vezi s optužbom o ništavosti braka mora biti načinjena u skladu s dugom praksom Crkve. Ako kolegij sudaca u bračnom sudu ne može doći do moralne sigurnosti u pogledu ništavosti braka nakon pažljivog i temeljitog razmatranja molbe za ništavost, kako pojedini svećenik može donijeti takvu prosudbu kad je u pitanju vječno spasenje dotične duše?“

Jedini slučaj u kojem bi svećenik mogao priznati osobi koja živi u nepravilnoj bračnoj zajednici da prima Sakramente Ispovjedi i Svete Euharistije je slučaj parova koji se slažu da žive “kao brat i sestra”, odnosno da poštuju brak prema kojemu su vezani, da ne žive bračni način s drugom osobom. Čak i tada, svećenik bi trebao inzistirati na tome da par koji živi u kontinenciji prima Sakramente u mjestu gdje nisu dobro poznati, tako da drugi vjernici ne bi mislili da osobe koje žive u nepravilnom bračnom zajedništvu mogu primiti Sakramente.

Misli li kardinal Müller da smo budale? Neki od nas očito jesu, ili su barem voljni služiti kao poznati lukavci braneći neofarizejsku sofisticiranost koja bi proizvela ” disciplinu – izvanzemaljsku za čitavu tradiciju Katoličke i Apostolske vjere “.

Očigledno, misle da nas mogu zavarati u sljedećoj fazi programa moralne subverzije koju ovaj nevjerojatni papa ozbiljno očekuje od nas da prihvatimo pod imperativom “milosrđa”: Opravdavanje kontracepcije u “složenim slučajevima” na koje mora biti primijenjeno “razlučivanje”. Razmotrite nedavnu izjavu jednog od novih Franjinih imenovanja na Papinskoj akademiji za život čije je cijelo članstvo odbacio i čiji je ustav ponovno napisao, da ga neutralizira. U jednom svom predavanju svećenik Maurizio Chiodi, “moralni teolog” je predložio da: „umjetne metode za reguliranje rađanja trebaju se prepoznati kao djelo odgovornosti, ne kako bi se radikalno odbio dar djeteta, nego jer u takvim situacijama odgovornost poziva parove i obitelji prema drugim oblicima dobrodošlice i gostoljubivosti“

http://hrvatskikrsnizavjet.com/clan-nove-akademije-za-zivot-upotrebljava-amoris-kako-bi-progurao-kontracepciju/

To jest, Franjin čovjek na rekonstituiranoj Papinskoj akademiji otvoreno izjavljuje da postoji obveza kontracepcije! Chiodijev jedini “autoritet” za ovu laž iz paklene jame nije ništa više od poglavlja 8 AL, jedinog dokumenta takve vrste u cijeloj povijesti Crkve. AL će bez sumnje pružiti pokrivenost čitavom nizu Autentičnih Magisterium ® proizvoda, od kojih će sve biti posve lažne, uključujući i neki oblik “pastoralne integracije” homoseksualnih parova.

Očigledno, misle da smo budale ili spremni glumiti budale u zamjenu za dobrobit respektabilne sukladnosti usred neusporedive propasti Crkve. (Razmislite o primjeru Katoličkih Odgovora koji “brane vjeru” dok odbijaju priznati da je pod divljim napadom sa samih vrhova Crkve. U najboljem slučaju, tišina je ta, koju moraju platiti da ostanu u dobrom odnosu sa pro – homoseksualnim biskupom kojeg je Franjo postavio u San Diegu.)

Ali mi nismo budale. I Bog se neće ismijavati. Franjo i svi njegovi nacrti u konačnici će doći na ništa. U međuvremenu, naše je da zadržimo vjeru i odolijevamo pred Bogom i ljudima, udarcima koji sada padaju protiv Crkve, čak i kad dolaze od neredovitog rimskog pape sa Njenog vrha. Doista, osobito onda. 

https://remnantnewspaper.com/web/index.php/fetzen-fliegen/item/3650-apparently-they-think-we-are-fools

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *