Kardinal izabran od Pape Franje, hvali pro-LGBT svećenika kao “najistaknutijeg evangelizatora” mladih

Čikago, Studeni, 08, 2017, Kardinal SAD-a, Blase Cupich hvali Isusovca Fr. James Martina, zato što je prema njegovim riječima “najistaknutiji evangelizator” mladih ljudi u Čikagu danas. 

“On je doista jedan od, ako ne i najistaknutiji evangelizator u Crkvi danas, posebno za mlade ljude,” rekao je Kardinal kojega je papa Franjo izabrao, za nadbiskupa Čikaga.

Martin, Vatikanski savjetnik i urednik Isusovačkog Magazina America, jedan je od najglasnijih zagovarača homoseksualnosti unutar Katoličke Crkve danas.

Isusovački svećenik pozvao je Crkvu da promjeni svoj jezik o homoseksualizmu, posebno u Katekizmu Katoličke Crkve. Izrazio je nadu da će u bliskoj budućnosti istospolni parovi biti u mogućnosti izmjenjivati poljupce za vrijeme pružanja mira tijekom Mise. Rekao je kako su vrlo vjerojatno i neki sveci u nebu gay. Odbacio je Katoličko učenje, govoreći da je Bog stvorio homoseksualce onakvima kakvi jesu.

Kardinal Cupich, hvalio je svećenikovu poruku.

“Cijenim to što on radi”, rekao je Cupich.

“Mislim da ima prekrasnu poruku i način na koji prenosi tu poruku ljudima”, dodao je kasnije u svom govoru.

Kardinal je odbacio ljude koji kritiziraju Martinovu poruku, govoreći kako oni nisu pročitali ništa od onoga što je on (Martin) napisao.

Martin je kritiziran od mnogih visoko rangiranih klerika i akademika laika, zbog otpadanja od tradicionalnih Crkvenih učenja o seksualnosti.

Kardinal Robert Sarah, Prefekt Kongregacije za Bogoštovlje i Disciplinu Sakramenata, napisao je u Wall Street Journal, u kolovozu, kako je knjiga oca Martina izazvala njegovu najveću kritiku. 

Drugi prelati uključujući Filadelfijskog Nadbiskupa Charles Chaput-a, kritiziraju Martina što nije uspio ostati jasan o grješnosti homoseksualnih čina.

Prema ovome čini se da su ovi prelati ipak temeljito pročitali njegovu knjigu!

Kardinal Cupich, za vrijeme svog govora na Čikaškom Sveučilištu Instituta za Politiku, opravdavao je svoj poziv da Fr. Martin održi niz seminara za vrijeme Korizme slijedeće godine u njegovoj  Nadbiskupiji. 

“Osjećam da je to pitanje pravde da govorim u ime njega i dam mu podršku, ali isto tako da učinim nešto aktivno u tu svrhu, te sam mu dao prostor da govori ljudima o temama o kojima on želi najviše govoriti, a posebno o Isusu,” rekao je Cupich.

Ne zaboravimo, Kardinal Cupich se vrtoglavo istaknuo za vrijeme pape Franje. Prije nego što je postao Kardinal 2016 god., izabran je od pape Franje u utjecajnu Kongregaciju za biskupe koja bira buduće biskupske. 

Nedavno je rekao u jednom intervjuu, da ako Katolici žele sudjelovati u “razlučivanju” kao papa Franjo, moraju napustiti svoja “dragocjena vjerovanja” (Vjerojatno misli na 2000-godišnju tradiciju Crkve, kako su nam prenijeli Isusovi Apostoli – Komentar HKZ).

On je interpretirao papinu pobudnicu AL kao poziv Katolicima da “maturiraju iz pubertetske duhovnosti u odraslu duhovnost”, gdje će biti u stanju upotrijebiti svoju “slobodu savjesti” za “razlučivanje istine” u njihovim životima.

https://www.lifesitenews.com/news/francis-appointed-cardinal-praises-pro-lgbt-priest-as-foremost-evangelizer

Već smo pisali o Martinu i Kardinalu Blase Cupichu (Blaž Čupić – na žalost porijeklom je Hrvat.), te herezi između njihove teologije o homoseksualnim činima i životu, i stavu Katoličke Crkve i svih Papa, do dolaska pape Franje.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/cupich-ce-predvodit-svetkovinu-majke-bozje-kraljice-hrvata-oprosti-nam-ovu-uvredu/

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *