Nadbiskup Vigano: Bergoglio vođa raskolnika Crkve

U pismu koje je poslao vlč. Thomasu Weinandyju, nadbiskup Carlo Maria Viganò govori sa spomenutim svećenikom o „raskolu unutar papinstva“,  kao i o tome da je Jorge Bergoglio vođa raskolničkog „segmenta Crkve“ koji se temelji na „raskolu u Magisteriju“ i koji je pokrenut nakon Drugog vatikanskog sabora.

Govoreći o Drugom vatikanskom saboru, nadbiskup Viganò kaže da se radi o Ekumenskom saboru, no da je on istovremeno iskorišten kao urotnički skup „raskolničke crkve“, koja govori za sebe da je „rođena na Drugom vatikanskom saboru“.

Viganò zato zaključuje da Drugi vatikanski sabor zapravo predstavljaju dva sabora.

Viganò nadalje kaže da se Bergolijanci uvijek pozivaju na njihov urotnički skup kada žele pravdati Bergoglijeve poteze.

Nama na HKZ je potpuno jasno da na taj način žele putem Drugog vatikanskog sabora davati legitimitet razaranju doktrine vjere.

Viganò nastavlja da se Bergolijanci pozivaju na „vlast Kristova Vikara“, u onim trenucima kada on ustraje u herezama. Mi samo možemo nadodati da se prema onom što su Bergoglijanci stavili u službeni vatikanski godišnjak Bergoglio i službeno odrekao naslova Kristova Vikara, kao što smo pisali o tome početkom ove godine.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/bergoglio-sluzbeno-potvrdio-da-nije-kristov-vikar/

U skladu s iznesenim, nadbiskup Viganò zaključuje kako se Drugi vatikanski sabor i papinstvo koriste kao trojanski konj u Crkvi, kako bi se suzbila svaka ispravna kritika.

I na kraju nadbiskup Vigano podsjeća da Dante u deveti krug pakla stavlja prevarante.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *